WKŁADKA STEAM EGSS DO JAJEK TERMOMIX TM31 TM5 TM6
• Gotujesz smacznie i zdrowo.
• Najzdrowsza postać jajka z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych.
• Efektowny posiłek w kilka chwil.
• Wzbogacasz swój Thermomix o dodatkową funkcję.
Z pomocą wkładki do gotowania jajek w prosty i wygodny sposób ugotujesz jajka takie jak lubisz - delikatne, ze ściętym białkiem i płynnym żółtkiem - czyli idealne jajka w koszulkach! Tak przygotowane jajko na chrupiącej grzance lub świeżej sałatce będą Twoim nowym śniadaniem mistrzów!
Podczas gotowania jajek bez skorupki, płynne żółtko w otoczce ze ściętego białka zachowuje maksymalną ilość wartości odżywczych!
tak podane jajko pełne jest:
- białek (w tym aminokwasów egzogennych, które trzeba dostarczać do organizmu z zewnątrz)
- witamin (m.in. A, D, E, K oraz z grupy B)
- zdrowych tłuszczy (w tym kwasów omega-3)
- składników mineralnych (m.in. fosforu, potasu, wapnia, żelaza, magnezu)
- pierwiastków śladowych (m.in. miedzi, manganu, selenu)
Wkładka zapewnia idealnie ugotowane jajka w koszulkach! Jednorazowo zrobisz do 4 kurzych jaj.
Każda z miseczek ma pojemność 110ml, dzięki czemu ugotowanie nawet największych jajek nie będzie problemem.
Do tej pory, przygotowując jajka w koszulkach w Thermomix trzeba było najpierw rozbite jajka powiązać w koszyczkach z folii aluminiowej.
Zaletą wkładki jest to, że jajka wbijasz bezpośrednio do otworów/koszyczków - prosto i wygodnie!
Następnie ustawiasz czas, temperaturę, ilość obrotów i gotowe! Nie tracisz już czasu na przygotowania i pilnowanie gotujących się jajek!
Wkładka pasuje do następujących modeli Thermomix: TM6 TM5 TM31.
Wykonana jest z tworzywa najwyższej jakości przeznaczonego do kontaktu z żywnością i odpornego na wysokie temperatury.
Materiał nie zawiera szkodliwego BPA oraz w 100% nadaje się do recyklingu.
Można myć w zmywarce.
1. Przed pierwszym użyciem umyj w zmywarce lub pod bieżącą wodą.
2.Wkładka podczas gotowania nagrzewa się, więc zachowaj ostrożność przy wyjmowaniu.
3. Powierzchnia wkładki pozostaje gorąca przez krótką chwilę po gotowaniu.
4. Aby zapobiec poparzeniu wyjmuj wkładkę za pomocą widelca przekładając przez uchwyt do tego przeznaczony.
5.Wkładka jest przeznaczona do użytku wyłącznie przez osoby dorosłe.