Włoskie witryny chłodnicze renomowanego producenta Longoni.
Produkt o najwyższej jakości wykonania gwarantujący stałe bezpieczeństwo żywnościowe przechowywanym produktom oraz najwyższą estetykę.
Zakresy temperatur:
- PASTICERIA – chłodzenie statyczne z automatycznym rozmrażaniem, temperatura pracy w standardzie w przedziale +2/+10°C. Przeznaczone do wszelkiego rodzaju wyrobów wymagających chłodzenia. Witryny wyposażone w regulowane półki szklane z możliwością zastosowania obrotowych półek typu „karuzela”.
- GELATERIA – chłodzenie statyczne z ręcznym rozmrażaniem gwarantujące temperaturę w przedziale -15/-24°C. Półki w tych witrynach pełnią rolę elementu chłodzącego (półki- parowniki) dzięki czemu każda przestrzeń pomiędzy półkami jest oddzielnie chłodzona. Zaletą tego typu chłodzenia jest równomierna temperatura na całej powierzchni ekspozycyjnej oraz zminimalizowany proces wysychania. Przeznaczone do ekspozycji lodów, deserów oraz tortów lodowych.
- NO-FROST – System chłodzenia wymuszony (dynamiczny) z automatycznym systemem rozmrażania, dający bardzo szeroki przedział temperatur +5/-20°C. Uniwersalna witryna wielosezonowa, znakomita zarówno do ekspozycji wyrobów mrożonych oraz klasycznych wyrobów cukierniczych. Zaletą tego typu chłodzenia jest bezobsługowość oraz identyczne warunki przechowywania na całej powierzchni ekspozycyjnej.
- SOFT AIR – system chłodzenia wymuszony (dynamiczny) z automatycznym rozmrażaniem i temperaturą pracy -2/+15°C. Dodatkowo poprzez odpowiednią pracę wentylatorów rozprowadzających zimne powietrze, urządzenie nawilża powietrze co zapobiega wysychaniu produktów. Przekłada się na utrzymanie świeżego, niezmiennego wyglądu oraz właściwości organoleptycznych.
- MIĘSA – wędliny – chłodzenie statyczne z automatycznym rozmrażaniem, temperatura pracy w przedziale 0/+4°C. Przeznaczona do przechowywania wędlin. Parametry chłodnicze dobrane aby gwarantować idealne warunki przechowywania. Witryny wyposażone w dwa rurowe wieszaki do haków w górnej części oraz regulowane półki w dolnej części witryny. Oświetlenie LED dedykowane do wyrobów mięsnych.
- MIĘSA - mięsa dojrzewające - witryna do sezonowania mięs dojrzewających na sucho. Chłodzenie wymuszone (dynamiczne) z funkcją kontroli wilgotności w zakresie 60-90% wilgotności, minimalizujące wysychanie produktów a gwarantująca idealne warunki dojrzewania mięs. Witryny wyposażone w dwa rurowe wieszaki do haków w górnej części oraz regulowane półki w dolnej części witryny. Oświetlenie LED dedykowane do wyrobów mięsnych.
- VINI – chłodzenie wymuszone (dynamiczne) z automatycznym systemem rozmrażania z możliwością ustawienia temperatury w zakresie +4/+18°C. Przeznaczone do przechowywania i ekspozycji wina w pozycji stojącej, poziomej lub ukośnej.
Charakterystyka urządzenia:
Konstrukcja wykonana z anodyzowanego aluminium oraz szkła.
Dostępna kolorystyka:
- Srebrna
- Czarna
- Biała perła.
Dostępne wymiary urządzenia:
Szerokość: 65 lub 85cm
Głębokość: 65cm
Wysokość: 150 lub 190cm
Urządzenie przeszklone z 1; 2; 3 lub 4 stron - potrójne szyby zespolone o niskiej przenikalności cieplnej.
Niskie zapotrzebowanie mocy.
W dwóch narożnikach umieszczone oświetlenie LED
Elektroniczny sterownik sensoryczny umieszczony w drzwiach z graficznym wyświetlaczem i kontrola parametrów HACCP
Witryny objęte 12 miesięczną gwar.