WITAMINA C 5x1 kg KWAS L ASKORBINOWY
Czyszczenie basenu witaminą c
Witamina C to bezpieczny środek nie zawierający chemii do czyszczenia wody w basenie. Jeżeli chcesz mieć krystalicznie czystą wodę w basenie koniecznie sprawdź jej działanie. Witamina C stosowana jest jako środek do klarowania zażelazionej wody w basenach ogrodowych. Obniża pH wody ograniczając dalszy rozwój glonów.
Sposób użycia kwasu l-askorbinowego do czyszczenia wody w basenie:
Wielu klientów stosuje witaminę C do klarowania wody w basenach przydomowych. Zaleca się stosowanie 50-70 g na 1 m3 wody. Kwas L-Askorbinowy należy rozpuścić w niewielkiej ilości wody a następnie wlać do basenu i wymieszać. Skuteczność działania produktu w dużej mierze uzależniona jest od pH wody.
1 kg witaminy C wystarcza na wyklarowanie 14m3 - 20 m3 wody.
Kraj pochodzenia: Chiny
WŁAŚCIWOŚCI:
Nazwa substancji : KWAS L-ASKORBINOWY
Wzór chemiczny : C6H8O6
Numer CAS : 50-81-7
Numer WE : 200-066-2
Synonimy : witamina C
SUPLEMENT DIETY
Kwas l-askorbinowy o przeznaczeniu farmaceutycznym (E300), potocznie zwany witaminą C odgrywa bardzo istotną rolę w funkcjonowaniu całego organizmu:
- Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
- Pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
- Przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.
- Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
- Przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Zwiększa przyswajanie żelaza.
- Pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i skóry,
Zastosowanie: spożywcze.
Sposób użycia: zalecana dzienna porcja do spożycia 1/2 płaskiej łyżeczki (1000 mg) zalać szklanką letniej wody, posłodzić np. miodem. Pić raz dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji spożycia w ciągu dnia.
RWS (referencyjne wartości spożycia): Zalecana 1 porcja 1000 mg stanowi 1250% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
Termin ważności: znajduje się na etykiecie produktu.
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Vitline s.c.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, soję, dwutlenek siarki.
Dokładamy wszelkich starań aby pakowanie alergenów odbywało się w najdłuższym możliwym odstępie czasu, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
PRODUKT POSIADA ATEST JAKOŚCI
dołączany na życzenie klienta.
Co jeszcze wyróżnia nasz produkt?
- Dostarczamy produkty o jak najprostszym składzie.
- Wiemy, że miejsce pochodzenia produktu ma znaczenie, dlatego dbamy o jego pochodzenie.
- Każda dostawa jest sprawdzana przez dział jakości i oceniana sensorycznie.
- Zapewniamy jak najlepsze warunki przechowywania produktów.
- Nasze towary nie zalegają na magazynie i są wydawane zgodnie z metodą FIFO.
- Dbamy o utrzymanie walorów smakowych na jak najwyższym poziomie.
Opakowanie najlepszej jakości:
Produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Opakowania typu doypack posiadają solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku.
Słoiki PET posiadają nakrętką z plombą zabezpieczającą słoik przed otwarciem.
Opakowania charakteryzują się:
- bardzo dobrą wytrzymałością mechaniczną,
- wysoką barierowością, chroniącą produkty przed wpływem czynników zewnętrznych,
- czytelną etykietą zawierającą termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.