Wisan Lein Panto Dla Zwierząt Gospodarskich Bydła Świń Owiec Kóz Koni Siemię Lniane Dodatki 25kg
PANTO® WISAN-LEIN 25kg.
Len Wisan® to specjalny produkt dla koni i kuców o wysokiej zawartości siemienia lnianego. Mieszanka siemienia lnianego, pszenicy i jęczmienia poddawana jest w procesie produkcyjnym obróbce hydrotermalnej. Dzięki tej obróbce cieplnej poprawia się strawność i smakowitość składników oraz aktywuje się śluz siemienia lnianego. Jednocześnie eliminuje się ryzyko wystąpienia cyjanowodoru. Oznacza to, że len Wisan można podawać bezpośrednio i nie trzeba go wcześniej gotować. Charakteryzuje się dużą zawartością tłuszczu i dużą zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza omega-3. W połączeniu z zawartymi w nim białkami stanowi podstawę zdrowych mięśni i trawienia. Len Wisan® oczyszcza i odtruwa, dlatego jest odpowiedni także dla koni z wrażliwym układem trawiennym. Poleca się go stosować także na odchody, po chorobach czy kolkach, a także przy zmianie sierści, gdyż śluz korzystnie wpływa także na skórę i sierść. Chroniąc błony śluzowe przewodu żołądkowo-jelitowego, może pomóc zwiększyć witalność i wydajność. Len Wisan® można dodawać codziennie do skoncentrowanej racji pokarmowej lub podawać w czystej postaci i można go stosować w każdym wieku, od źrebiąt po seniorów. Ze względu na miękką strukturę granulatu może być chętnie spożywana także przez seniorów. Oczywiście możliwe jest również moczenie. Potrzebujesz jeszcze bardziej szczegółowych informacji? W takim razie poproś o szczegółowe informacje o produkcie.
SKŁAD:
Siemię lniane poddane obróbce hydrotermicznej*; Pszenica poddana obróbce hydrotermicznej*; Jęczmień poddany obróbce hydrotermicznej*
SKŁADNIKI ANALITYCZNE I ZAWARTOŚĆ
16,50% białka surowego; 25,50% tłuszczu surowego; 6,5% włókna surowego; 3,00% popiół surowy; 0,30% wapnia; 0,15% fosforu; 0,01% sodu; 0,67% lizyna; 0,34% metioniny; 0,34% P2O5
DODATKI NA KG
DODATKI TECHNOLOGICZNE
kwas mrówkowy <E 236>; kwas propionowy <E 280>; kwas cytrynowy <E 330>; 20 mg galusanu propylu <E 310>
Dawkowanie: