Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 22,99 zł
- Cukromierz WINOMIERZ POMIAR STĘŻENIA CUKRU BLG
- 32,98 zł z dostawą
- 26,50 zł
- Cukromierz - pomiar stężenia cukru winomierz
- 35,49 zł z dostawą
- 19,99 zł
- CUKROMIERZ DO WINA WINOMIERZ WSKAŹNIK POMIAR CUKRU
- 28,98 zł z dostawą
Winomierz cukromierz pomiar stężenia cukru (5660367376)
Sprzedający bsns
poleca 99,00%
|
3823
Opis
Winomierz (cukromierz)- pomiar stężenia cukru
Głównymi elementami miernika są:
probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg).
Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C.
Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt
Zakres: od 0 do 24°Blg
( 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu).
Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami:
-przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy
- zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg – obszar żółty
- odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony
Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia.
W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka.
Wymiary:
Szerokość produktu: 2cm
Głębokość produktu: 2cm
Wysokość produktu: 25cm
Jeśli jesteś początkującym Allegrowiczem, masz wątpliwości i pytania NAPISZ LUB ZADZWOŃ
e-mail:
lub tel. 502-217-991
CHĘTNIE POMOŻEMY!
DZIĘKUJEMY ZA ODWIEDZENIE NASZYCH AUKCJI
ZAPRASZAMY DO ZAKUPÓW
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.