Molnár és Fiai Kékfrankos
Rubinowe, uroczo owocowe, pełne świeżej czereśni i kwiatowych aromatów. W ustach dobra struktura, doskonała równowaga kwasowości, tanin i owoców. Czerwone, półwytrawne wino produkowane ze szczepu Kékfrankos, który na Węgrzech jest najbardziej popularnym szczepem czerwonym. Polecamy do owoców, twardych serów, do gulaszu, do gotowania dań z czerwonym mięsem. Podać w temperaturze 15-17°C.
Szczep: 100% Kékfrankos
Alkohol: 12%
Technologia: Reduktywna, fermentacja kontrolowana, leżakowanie w pojemniku ze stali nierdzewnej.
- Barwa: Czerwone
- Klasyfikacja: Półwytrawne
- Kraj: Węgry
- Region: Mátra
- barwa/smak: czerwone/półwytrawne
- Rocznik: 2016
- Winnica: Molnár és Fiai Pincészet
- długość: 8
- szerokość: 8
- wysokość: 32