ZESTAW ZAWIERA:
3 x WINIARY Sos pieczeniowy jasny w słoiczku 160 g
Winiary Sos pieczeniowy jasny w słoiczku 160 g
Gotować - Od temperatury otoczenia
Sposób użycia (dla 4 porcji sosu): Do rondelka dodaj 45 g sosu (2 czubate łyżki), wlej 300 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Zagotuj często mieszając, gotuj na średnim ogniu przez 4 minuty. Odstaw z płyty grzewczej następnie dodaj 1 łyżkę (10 g) śmietanki 12 % i dokładnie wymieszaj.
Jeśli sos jest za gęsty, dodaj odrobinę wody i ponownie doprowadź do wrzenia. Jeśli sos będzie za rzadki wydłuż czas gotowania (wrzenia), aby sos się zredukował. Zawartość słoika wystarczy na 3-4 użycia, czyli około 14 porcji.
Skład:
- baza sosu 45 % (woda*, sól morska*, tłuszcz drobiowy 5,8 %, aromaty, warzywa 3,7 % (cebula*, czosnek*), koncentrat pomidorowy*, ekstrakt drożdży, zagęszczony wywar drobiowy* 1,8%, skrobia kukurydziana, sól, zagęszczony sok z cytryny*, przyprawy*)
- skrobia kukurydziana
- woda*
- cukier*
*naturalne składniki