Przepis na idealne risotto zaczyna się od idealnego ryżu. Dlatego w Risotto Winiary, znajdziesz ten najlepszy - ryż Carnaroli, często nazywany królem włoskiego ryżu. W połączeniu z pysznym sosem samodzielnie stworzysz cudownie kremowe risotto w zaciszu własnej kuchni.Risotto, czyli danie ze specjalnej odmiany ryżu o okrągłych ziarenkach z pysznym sosem, przygotujesz w zaledwie kilku prostych krokach, które nie zajmą więcej niż 30 minut. To doskonały pomysł na pyszne danie dla całej rodziny - z jednego opakowania przyrządzisz 4 porcje aromatycznego dania.Grzybowo-parmezanowe risotto Winiary to starannie dobrana kompozycja łagodnych pieczarek, szlachetnych borowików, wyrazistego parmezanu, pełnych aromatu ziół i przypraw oraz specjalnego włoskiego ryżu Carnaroli. To wyjątkowe połączenie tworzy wyśmienite danie zamknięte w delikatnej kremowej konsystencji
Dlaczego Risotto Winiary to dobry wybór?
- Risotto możesz przygotować w domu w kilku krokach
- Specjalny ryż Carnaroli, który zapewnia w połączeniu z dobranym sosem kremową konsystencję
- Zbilansowany i smaczny posiłek dla całej rodziny
- Prosty skład
Skład
Ryż: ryż biały Carnaroli
Sos grzyby i parmezan: sól, suszone grzyby 18,0% (pieczarka, borowik), skrobia kukurydziana, śmietanka w proszku (z mleka), mąka pszenna, zagęszczony sok z pieczarki 7,9%, ser w proszku (z mleka) 4,6% (w tym parmezan 3,7%), suszony czosnek 3,2%, aromaty, liść pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, liść laurowy), ekstrakt drożdży, serwataka w proszku (z mleka)
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Lista zakupów:
mała cebula (50 g)
łyżka masła (25 g)
200 g filetu z kurczaka
Łatwo przygotujesz:
30 min
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj.
3. Gotuj na średnim ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.
4. Filet z kurczaka pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni na złocisty kolor. Risotto podawaj z podsmażonym kurczakiem.