ZESTAW ZAWIERA 2x
Winiary POMYSŁ NA Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami (2x 23,7 g)
Winiary POMYSŁ NA Soczysta pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami
Zawartość/waga: 23,7g
Winiary Pomysł Na… Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami to propozycja na wyjątkowy obiad. Szczególną cechą Pomysłu na… Papirus jest specjalny pergamin, dzięki któremu łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną pierś z kurczaka bez dodawania tłuszczu!. Dzięki niemu mięso jest również niezwykle soczyste i aromatyczne. Możesz je podać jako danie lub dodatek do sałatek i wrapów.
Doskonały posiłek będzie gotowy zaledwie w 10 minut! Wystarczy umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryć mięso od góry. Idealnie doprawiona pierś z kurczaka w połączeniu z ulubionymi dodatkami i świeżymi warzywami może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami:
- Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu
- Smaczna i idealnie przyprawiona pierś z kurczaka w 10 minut
- Aromatyczne mięso przygotowane w łatwy i szybki sposób
- Doskonała soczystość i doprawienie gwarantowane przez Winiary
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
Składniki:
suszone warzywa 29,9% (czosnek 18,4%, cebula, pomidor), olej słonecznikowy, sól jodowana, olej palmowy, cukier, zioła 2,7% (liść pietruszki, cząber, bazylia), przyprawy 2,5% (pieprz czarny, mieszanka przypraw curry, kolendra, gałka muszkatołowa, kurkuma), skrobia kukurydziana, koncentrat czosnku 1,1%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
Może zawierać seler, gluten i mleko.
Przepis:
Lista zakupów:
- 4 piersi z kurczaka (ok. 600 g)
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm.
3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin.