WINIARY Pomysł na... PAPIRUS Soczysta pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich 23,4 g
WINIARY
Opis szczegółowy
Winiary Pomysł Na… Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich to propozycja na wyjątkowy obiad. Szczególną cechą Pomysłu na… Papirus jest specjalny pergamin, dzięki któremu łatwo i szybko przygotujesz doskonale usmażoną pierś z kurczaka bez dodawania tłuszczu! Dzięki niemu mięso jest również niezwykle soczyste i aromatyczne. Możesz je podać jako danie lub dodatek do sałatek i wrapów.
Doskonały posiłek będzie gotowy zaledwie w 10 minut! Wystarczy umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryć mięso od góry. Idealnie doprawiona pierś z kurczaka w połączeniu z ulubionymi dodatkami i świeżymi warzywami może być częścią zbilansowanego i wartościowego posiłku.
Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich:
- Nie ma potrzeby dodawania tłuszczu
- Smaczne i idealnie przyprawione danie w 10 minut
- Aromatyczne mięso przygotowane w łatwy i szybki sposób
- Doskonała soczystość i doprawienie gwarantowane przez Winiary
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
Parametry produktuSposób przygotowania: Patelnia
Zawartość netto: 23,4 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Słowacja
Składniki: Suszone warzywa 28,7% (pomidor, cebula, czosnek), olej słonecznikowy, sól jodowana, olej palmowy, zioła 10,1% (majeranek, rozmaryn, bazylia, oregano, cząber, tymianek), aromat, pieprz czarny, skrobia kukurydziana może zawierać seler, gluten i mleko.
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 180 op. zb. (DU)
Kod CN: 2103 90 90
Liczba opakowań konsumenckich: 4680 szt.
Waga brutto: 949 g
Wysokość palety: 1,13 m
Liczba warstw na palecie: 5 warstw (warstwa)
Waga jednostkowa brutto: 0,03 kg
Wymiar opakowania (SxWxG): 132 x 196 x 197 mm
Temperatura przechowywania min - max: 18 - 25 °C
Liczba opakowań pierwszego rzędu na warstwie palety: 36 op. zb. (DU)
AlergenyNasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
PrzechowywanieSposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej
Instrukcje dotyczące przygotowania: Sposób przygotowania: 1. rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. nie dodawaj tłuszczu. 2. lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm. 3. umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry. 4. połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut w każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. 5. przełóż całość na talerz i wyrzuć pergamin. uwaga: - jeśli mięso jest grubsze niż 2 cm, smaż 7 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. - jeśli zioła na pergaminie przypalają się, zmniejsz moc kuchenki i wydłuż czas smażenia. - produkt nie nadaje się do przygotowania w kuchence mikrofalowej, piekarniku ani na grillu.
Inne uwagi dotyczące przechowywania: Przechowywać w pomieszczeniach suchych w temperaturze pokojowej. po otwarciu przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu i zużyć w ciągu 14 dni. nie przechowywać w lodówce.
Wartość odżywczaZawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 2,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 112 kcal/100g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 32,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 0,5 g
Wielkość porcji: 156 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 6 %RWS
Wartość energetyczna kJ: 9 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,8 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 9 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 6 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 739 kJ
Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g): 0,2 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): 23 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 65 %RWS
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0,8 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 175 kcal
Zawartość węglowodanów w porcji: 1,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 4,3 g
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,88 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,4 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,3 g
Dodatkowe informacjeCzy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim?: Tak
Adres strony www: Www.winiary.pl
Infolinia: 800 16 16 66