PAPIRUS SOCZYSTĄ PIERŚ KURCZAKA W ZIOŁACH PROWANSALSKICH
WINIARY POMYSŁ NA PAPIRUS to specjalny pergamin do smażenia pokryty unikalną kompozycją ziół, przypraw, warzyw i innych składników oraz odrobiną tłuszczu. Dzięki niemu łatwo przygotujesz soczystą i aromatyczną pierś kurczaka, już bez dodawania tłuszczu podczas smażenia.
Sposób przygotowania
1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm.
3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry.
4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
5. Przełóż całość na talerz i wyrzuć pergamin. Smacznego!
6. • Jeśli mięso jest grubsze niż 2 cm, smaż 7 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
• Jeśli zioła na pergaminie przypalają się, zmniejsz moc kuchenki i wydłuż czas smażenia.
• Produkt nie nadaje się do przygotowania w kuchence mikrofalowej, piekarniku ani na grillu.