WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku
WINIARY Pomysł Na... Lasagne po bolońsku z parmezanem to idealna propozycja na rodzinny posiłek. Możesz ją podać z sałatą ze świeżych warzyw i dodatkiem ziół. Twoja rodzina będzie zachwycona tym daniem!
Sposób przygotowania
1. Podsmaż mięso mielone na rozgrzanym oleju.
2. Do mięsa dodaj pomidory z puszki, 150 ml wody oraz Pomysł na... lasagne. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 1 minutę.
3. W naczyniu żaroodpornym ułóż na przemian warstwy: sos z mięsem i płaty makaronu lasagne (3 warstwy). Na ostatnią warstwę daj sos z mięsem. Na wierzchu rozsmaruj śmietanę i posyp startym żółtym serem.
4. Naczynie przykryj folią aluminiową i wstaw do rozgrzanego piekarnika 200°C na 20 minut. Zdejmij z naczynia folię i zapiekaj jeszcze 10 minut.