ZESTAW ZAWIERA 2x
Winiary Pomysł Na…Klopsiki w sosie bolońskim (2x 37 g)
Winiary Pomysł Na…Klopsiki w sosie bolońskim
Zawartość/waga: 37g
Winiary Pomysł Na…Klopsiki w sosie bolońskim to propozycja na przygotowanie idealnie doprawionych pulpecików inspirowanych kuchnią włoską. Mięso w intensywnie pomidorowym sosie przyrządzisz razem już w woreczku!
Dzięki dołączonemu woreczkowi otrzymasz sprytny sposób na przyrządzenie smacznego dania. Doskonały posiłek będzie gotowy zaledwie w 35 minut! Wystarczy wrzucić do woreczka uformowane w klopsiki mięso, dodać puszkę pomidorów wymieszanej z zawartością opakowania i włożyć do piekarnika.
- Co wyróżnia Winiary Pomysł Na… Klopsiki w sosie bolońskim z woreczka:
- Smaczne i idealnie przyprawione danie w 35 minut
- Mięso przygotowane w intensywnie aromatycznym sosie
- Sos, który przyrządzisz w woreczku razem z mięsem!
- Doskonała soczystość i doprawienie gwarantowane przez Winiary
- Idealny sposób na urozmaicenie codziennego menu
Składniki:
suszone warzywa 48,1% (pomidor 20,8%, ziemniak, cebula, czosnek), sól, skrobia kukurydziana, cukier, mąka pszenna, zioła 2,4% (bazylia, liść pietruszki, oregano, tymianek, rozmaryn), ekstrakt drożdży, aromaty, olej słonecznikowy, pieprz czarny, zagęszczony sok z cytryny
Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.
Przepis:
Lista zakupów:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 mała czerwona cebula (50 g)
- 1 puszka pomidorów krojonych (420 g)
Sposób przygotowania:
1. Podgrzej piekarnik do temp. 200°C. Do mięsa mielonego dodaj 1 łyżeczkę przyprawy z dolnej części opakowania, pozostałą wymieszaj z pomidorami z puszki.
2. Mięso wymieszaj z przyprawą i uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Włóż do woreczka z górnej części opakowania, dodaj puszkę krojonych pomidorów wymieszanych z przyprawą i jedną posiekaną czerwoną cebulę.
3. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 35 minut.
4. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.