WINIARY POMYSŁ NA GULASZ PAPRYKOWY
Gulasz paprykowy to niezwykle pyszne i wprost idealne danie na zimowe obiady. Ten sycący przepis przypadnie do gustu szczególnie miłośnikom nieco ostrzejszych smaków. Gulasz w naszej wersji to również nie lada gratka dla tych, którzy w kuchni cenią sobie przede wszystkim proste i szybkie rozwiązania. Z WINIARY POMYSŁ NA... gulasz paprykowy zrobisz ten przepis w niezwykle łatwy i przyjemny sposób. Sprawdź nasz przepis na gulasz paprykowy z Winiary!
Sposób przygotowania
1. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Mięso pokrój w średnią kostkę i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania, dobrze wymieszaj i wlej do woreczka z mięsem. Woreczek zamknij czerwoną zapinką i delikatnie obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na najniższym poziomie przez 90 minut.
4. Po wyjęciu z piekarnika odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze