Winiary Pomysł na... Gulasz z cebulą i papryką 47 g
Drugie danie to źródło wartościowych składników odżywczych, Pomysł na... Gulasz to pyszny sposób na jego urozmaicenie. Pamiętaj, by na talerzu nie zabrakło również ulubionej kaszy oraz świeżych warzyw, które są dla nas cenną porcją witamin.
Gulasz z cebulą i papryką. Skład: Suszone warzywa 46,2 % (ziemniak, pomidor* 10,6 %, cebula* 9.4 %, czosnek* 5,9 %, czerwona papryka* 4,3 %, smażona cebula), skrobia ziemniaczana*, mąka pszenna*, sól, aromaty (z pszenicą), przyprawy, (pieprz czarny*, liść laurowy*, ziele angielskie*, kminek*) olej palmowy, zioła (liść pietruszki*, majeranek*, tymianek*), kwas (kwas cytrynowy), cukier karmelizowany* olej słonecznikowy. Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę. * naturalne składniki.
Wartości odżywcze po przyrządzeniu w 100ml:
- wartość energetyczna: 798 kJ / 191 kcal
- tłuszcz: 11,6 g
- w tym kwasy nasycone: 5,8 g
- węglowodany: 5,4 g
- w tym cukry: 1,0 g
- błonnik: 0,8 g
- białko: 15,9 g
- sól: 0,83 g
Wartości odżywcze po przyrządzeniu w 1 porcji (174ml):
- wartość energetyczna: 1390 kJ / 333 kcal
- tłuszcz: 20,2 g
- w tym kwasy nasycone: 10,2 g
- węglowodany: 9,3 g
- w tym cukry: 1,7 g
- błonnik: 1,4 g
- białko: 27,7 g
- sól: 1,5 g
Wartości odżywcze po przyrządzeniu* % RWS* w porcji:
- wartość energetyczna: 17 %
- tłuszcz: 29 %
- w tym kwasy nasycone: 51 %
- węglowodany: 4 %
- w tym cukry: 2 %
- błonnik: -
- białko: 55 %
- sól: 25 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.