ZESTAW ZAWIERA:
3 x Winiary Pasta z pomysłem na... kurczaka ze szpinakiem w sosie pieczarkowym 80 g
Dodaj: 500 g piersi z kurczaka + 150 g szpinaku + 100 ml śmietanki 12% + 100 ml wody + 300 g makaronu
Sposób przyrządzenia:
- Kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 2 min, dodaj pokrojone liście szpinaku i smaż kolejne 2 min.
- Dodaj pastę Winiary, wymieszaj i smaż przez 30 sek.
- Wlej śmietankę 12% wymieszaną z zimną wodą. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu 5 min, mieszając od czasu do czasu. Odparuj do ulubionej ilości sosu. Podawaj z makaronem.
Składniki: woda, karmelizowana cebula 14,2%, cukier, olej słonecznikowy, sól, odtłuszczone mleko w proszku, suszona pieczarka 5,0%, suszone warzywa 5,0% (czosnek 3,0%, cebula), ocet, skrobia kukurydziana, aromat (z pszenicą), zioła (liść pietruszki, tymianek), przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy), sok cytrynowy
Tekst dotyczący alergenów: Może zawierać: soję, seler, gorczycę.