Winiary Pasta z Pomysłem na… Kurczaka z papryką w sosie paprykowym to świeże spojrzenie na gotowanie! Gęsta, aromatyczna pasta pozwoli Ci przygotować pyszne danie z kurczakiem dla rodziny w zaledwie 15 minut! Ta aromatyczna pasta do smażenia, to nic innego jak przetarte i suszone warzywa, zioła i przyprawy oraz olej i woda. Wystarczy, że dodasz do niej kurczaka, warzywo, odrobinę śmietanki i danie gotowe! Tylko 3 proste kroki dzielą Cię od pysznego dania dla całej rodziny.
Winiary Pasta z Pomysłem na... Kurczaka z papryką w sosie paprykowym:
- to gęsta pasta na bazie pomidorów, doprawiona aromatyczną pietruszką i rozmarynem
- danie jest proste do przygotowania- wystarczą 3 składniki i 3 kroki, by było gotowe w 15 minut
- zawiera uprzednio posiekaną i podsmażoną cebulkę
Skład
przecier pomidorowy 37,7%
suszone warzywa 14,5% (czerwona papryka 11,5%, czosnek 3,0%)
karmelizowana cebula 13,5%
cukier
woda
sól
ocet
olej słonecznikowy
zioła (oregano, rozmaryn, tymianek, liść pietruszki)
puree z zielonych oliwek
przyprawy (liść laurowy, papryka chili, pieprz czarny)
sok cytrynowy
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (zalecana temperatura 4°C - 25°C).
Przepisy
500 g piersi z kurczaka + 250 g papryki + 100 ml śmietanki 12% + 100 ml wody + 300 g kaszy bulgur
Sposób przyrządzenia:
1) Kurczaka pokrój na drobne kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju przez 2 min, dodaj pokrojoną paprykę i smaż kolejne 2 min.
2) Dodaj pastę Winiary, wymieszaj i smaż przez 30 sek.
3) Wlej śmietankę 12% wymieszaną z zimną wodą. Dokładnie wymieszaj i gotuj pod przykryciem na średnim ogniu 5 min, mieszając od czasu do czasu. Odparuj do ulubionej ilości sosu. Podawaj z kaszą bulgur.