Winiary Kaszotto grzybowe 197 g
Kaszotto Grzybowe od marki Winiary to nie tylko pyszny posiłek z wykorzystaniem potrzebnych w diecie kasz, ale także dobry skład oraz składniki, które są znane z każdej kuchni. Dodatkowo, produkt zawiera najwyższej jakości suszone grzyby oraz zioła i przyprawy, które zachwycają aromatem.
Kaszotto, czyli danie z kaszy z pysznym sosem przygotujesz w zaledwie kilku prostych krokach, które nie zajmą więcej niż 35 minut. To doskonały pomysł na pyszne danie dla całej rodziny.
Nasz sos w Kaszotto Borowikowym to przede wszystkim wyjątkowa kompozycja maślaków, podgrzybków oraz pieczarek, z dodatkiem pachnącego rozmarynu, świeżo zmielonego pieprzu i innych aromatycznych składników. Dodaliśmy do niego dojrzałe ziarna jęczmienia. Właśnie tak powstało Kaszotto Grzybowe - pełne aromatu danie z kremowym, grzybowym sosem i kaszą pęczak.
Dlaczego Kaszotto Winiary to dobry wybór?
- Zbilansowany i smaczny posiłek dla całej rodziny
- Sposób na smaczne danie na bazie kaszy
- Prosty skład
- Szybkie w przygotowaniu
inspiracje prosto z targu
pęczak w grzybowym sosie
kasza z polskich upraw
Składniki
Kasza: pęczak jęczmienny
Sos grzybowy: suszone grzyby 19,3 % (maślak 16,7 %, pieczarka 1,6 %, podgrzybek 1 %), skrobia kukurydziana, sól, mąka pszenna, śmietanka w proszku (z mleka), cukier, aromaty (z pszenicą), suszony czosnek 2,8 %, zagęszczony sok z pieczarki 2,5 %, zioła 2,1 % (liść pietruszki, rozmaryn), przyprawy (pieprz czarny, liść laurowy), olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży
Tekst dotyczący alergenów
Kasza: Może zawierać seler.
Sos grzybowy: Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisy
Lista zakupów:
200 g piersi z kurczaka
10 g masła
Łatwo przygotujesz:
40 min.
1. Pierś z kurczaka pokrój w kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju przez około 5 minut.
2. Dolej 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość obu saszetek, dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 25 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Zdejmij garnek z ognia, dodaj 10 g miękkiego masła, wymieszaj i odstaw pod przykryciem na 5 minut.