WINIARY Risotto Milanese
Zawartość/waga: 214g
Przepis na idealne risotto zaczyna się od idealnego ryżu. Dlatego w Risotto Winiary, znajdziesz ten najlepszy - ryż Carnaroli, często nazywany królem włoskiego ryżu. W połączeniu z pysznym sosem samodzielnie stworzysz cudownie kremowe risotto w zaciszu własnej kuchni.
Risotto, czyli danie ze specjalnej odmiany ryżu o okrągłych ziarenkach z pysznym sosem, przygotujesz w zaledwie kilku prostych krokach, które nie zajmą więcej niż 30 minut. To doskonały pomysł na pyszne danie dla całej rodziny - z jednego opakowania przyrządzisz 4 porcje aromatycznego dania.
Winiary Risotto Milanese to połączenie szlachetnych składników bogatych w niepowtarzalny smak i aromat. Unikalną aksamitną kompozycję tworzy wyrazisty parmezan, wyjątkowo aromatyczny szafran oraz specjalny włoski ryż Carnaroli.
Dlaczego Risotto Winiary to dobry wybór?
- Risotto możesz przygotować w domu w kilku krokach
- Specjalny ryż Carnaroli, który zapewnia w połączeniu z dobranym sosem kremową konsystencję
- Zbilansowany i smaczny posiłek dla całej rodziny
- Prosty skład
Składniki:
Ryż: ryż biały Carnaroli
Sos parmezan i szafran: sól, suszona cebula 22,5%, śmietanka w proszku (z mleka), ser w proszku (z mleka) 11,1% (w tym parmezan 9,1%), aromaty (z mlekiem), mąka pszenna, skrobia kukurydziana, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, szafran), olej słonecznikowy, ekstrakt drożdży, serwatka w proszku (z mleka)
Ryż: Może zawierać gluten, seler.
Sos parmezan i szafran: Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Przepis na pyszne danie:
Dodaj:
- mała cebula (50 g)
- łyżka masła (25 g)
Łatwo przygotujesz:
30 min
1. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie zeszklij ją w garnku na niewielkiej ilości oleju. Dodaj ryż do garnka i smaż razem z cebulą przez 30 sekund, cały czas mieszając.
2. Wlej do garnka 700 ml zimnej wody oraz dodaj zawartość saszetki z sosem, dobrze wymieszaj i zagotuj. Następnie gotuj na średnim ogniu 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Zdejmij z ognia, dodaj masło, dobrze wymieszaj i odczekaj 5 minut.