Pasteryzowany Bulion wołowy Winiary to esencjonalny bulion o unikalnej półpłynnej konsystencji, który doskonale podkreśli smak Twoich potraw. Wykorzystać go możesz jako bazę do zup i sosów lub jako sposób na pogłębienie smaku różnorodnych dań.Dopracowany skład i wyjątkowa receptura na bazie wolno gotowanego wywaru z wołowiny gwarantują doskonały smak i aromat, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość.Aby uzyskać esencjonalny bulion użyj 3 łyżki produktu na 1 litr wrzącej wody. Aby jedynie podkreślić smak Twoich potraw dodaj bulionu wedle uznania, aż danie nabierze pełnię smaku i aromatu.
Pasteryzowany Bulion wołowy Winiary to:
- esencja smaku wolno gotowanej wołowiny
- wygodna alternatywa oszczędzająca czas
- unikalna półpłynna konsystencja i wiele możliwości zastosowania
- dopracowany skład i wyjątkowa receptura- produkt dostępny w wygodnym szklanym słoiczku
- opakowanie 160 g wystarczy do przygotowania 3.5 l bulionu
Skład
baza bulionu wołowego 66,9% (woda, sól, tłuszcz wołowy 5,4%, ekstrakt drożdży, zagęszczony ekstrakt mięsa wołowego 2,2%)
woda
skrobia kukurydziana
cukier
aromaty (z pszenicą)
zagęszczony sok z cytryny
Przygotowanie i stosowanie
Sposób użycia:
Do przygotowania bulionu użyj 3 łyżki (45 g) produktu na 1 litr wrzącej wody, wymieszaj, ponownie zagotuj. Zawartość słoika wystarczy do przygotowania 3,5 litra bulionu wołowego.
Rozwarstwienie produktu jest procesem naturalnym. Przed użyciem wstrząśnij.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 1 tydzień.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.