UDZIAŁ W KURSIE DEKORACJI CIAST I BABECZEK,
KWIATY I DEKORACJE - KREM MAŚLANY
Jesteśmy autoryzowanym dystrybutorem firmy Wilton w Polsce i jednocześnie jedynym certyfikowanym centrum szkoleniowym. Jako rozszerzenie oferty produktów firmy Wilton mamy przyjemność zaoferować Państwu możliwość uczestnictwa w kursie profesjonalnych technik dekoracji ciast.
Kurs dekoracji ciast i babeczek (poziom I) jest idealnym sposobem rozpoczęcia przygody z pieczeniem i ozdabianiem domowych wypieków.
Kurs trwa 8 godzin, jest prowadzony w godzinach 9 - 17 przez certyfikowanego instruktora marki Wilton.
Podczas kursu zapewniamy stały dostęp do napojów zimnych i gorących oraz drobne przekąski. Kurs odbywa się w naszej siedzibie w Nieporęcie.
Każdy z uczestników otrzymuje:
-zestaw podstawowych narzędzi niezbędnych do wykonywania dekoracji prezentowanych podczas kursu
-oryginalne książeczki ze zdjęciami oraz dokładnym opisem prezentowanych technik dekoracji
-tłumaczenia książeczek w wersji papierowej
Krem nie musi być tylko nudną warstwą w torcie. Dekoracja kremem maślanym zyskuje w ostatnich latach coraz większą popularność również w Polsce.
W trakcie kursu uczestnicy poznają wszystkie podstawowe techniki ozdabiania powierzchni ciasta oraz nauczą się wykonywać kwiaty z kremu. Program szkolenia obejmuje też podstawowe wiadomości o pieczeniu i cięciu ciast oraz przekładaniu kremem.
W ramach szkolenia instruktorzy pokazują jak wykonać krem samodzielnie, ale też dekorują gotowymi produktami marki Wilton, pozostawiając każdemu możliwość podjęcia decyzji.
Na koniec kursu każdy uczestnik dekoruje ciasto od podstaw a efekt swojej pracy zabiera do domu.
Podczas kursu każdy nauczy się jak:
- przygotować krem o idealnej konsystencji,
- napełniać i używać rękawy cukiernicze,
- obłożyć kremem i udekorować babeczki,
- wykonywać z kremu linie, proste dekoracyjne obrzeża (zygzak, falbanka, muszelka, kropka, spłaszczona kropka), litery oraz inne kształty,
- proste dekoracje – gwiazdka, rozetka pętelka,
- wykonać sześć różnych kwiatów z kremu (m. in., słonecznik, cynia, stokrotka)
- przenosić rysunek na powierzchnię ciasta
Zawartość zestawu:
- 12 tylek (do nadziewania -bismarck, 230, duży kwiatek 2D, duża gwiazdka 1M, gwiazdki 18 i 21, specjalna 233, do płatków 104, okrągłe 1, 3 i 12, do liści 352)
4 przejściówki (couplery)
- 12 jednorazowych rękawów cukierniczych;
- 15 pergaminowych trójkątów (30,4 cm),
- wygięta szpatułka (22,8 cm),
- pędzelek dekoracyjny;
- gwóźdź do kwiatów;
- 12 naklejek do róży;
- tabliczka do ćwiczeń z wzorami,
- podpórka do tabliczki do ćwiczeń
Po ukończeniu kursu każdy uczestnik otrzymuje certyfikat wydawany przez firmę Wilton.
Istnieje możliwość ustalenia indywidualnie terminu kursu.
Kursy prowadzone są w grupach 3-6 osobowych. Zastrzegamy sobie możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku istnieje możliwośc wybrania innego, dogodnego terminu lub zwrotu pieniędzy.
Najbliższe terminy kursów:
Masa Cukrowa dla Początkujących 15.10 2022-10-05
Dekorowanie Kremem Maślanym 05.11.2022
Dekoracja Pierników Świątecznych 03.12 2022
Po zakupie prosimy o kontakt, wszystkie informacje w zakładce "O Sprzedającym"
Jesteśmy bezpośrednim importerem i dystrybutorem amerykańskiej firmy Wilton, producenta akcesoriów do pieczenia i dekoracji ciast.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą prezentowaną na pozostalych aukcjach.