Barwnik spożywczy pomarańczowy Wilton ma wszechstronne zastosowanie. Aby stworzyć wyjątkowe ciasto lub deser wystarczy wymieszać go z kremem, ciastem lub lukrem.
Dlaczego warto wybrać ten barwnik?
-️ Doskonale łączy się z każdą masą, nie zmieniając jej smaku i konsystencji,
️- można go łączyć z innymi barwnikami uzyskując tym sposobem inne unikalne kolory,
️- w zależności od ilości dodanego barwnika można uzyskać różne odcienie tego samego koloru,
️- jest w formie żelu, który wystarczy dodawać za pomocą wykałaczki do masy lub lukru.
Masa netto: 28,3 g
Maksymalna porcja barwnika 70 mg na 100 g masy.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz zakrętka
Wyprodukowano w USA, Wilton Industries
Dystrybutor: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Składniki: syrop glukozowy, cukier, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), woda, barwnik (żółcień pomarańczowa FCF), skrobia, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu), substancja zagęszczająca (agar), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Możliwa obecność: mleka, soi, pszenicy zawierającej gluten, orzeszków ziemnych, orzechów, ryb, skorupiaków, selera, gorczycy, sezamu i mięczaków.
Żółcień pomarańczowa FCF: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Zastrzeżenia prawne
W każdym opisie produktu wyraźnie wskazujemy jego producenta. Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. nie jest producentem wszystkich produktów na tej stronie. Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach na stronie oferty były prawidłowe, jednak należy pamiętać o tym, że producenci mogą zmieniać informacje o swoich produktach. Rzeczywiste opakowanie produktu może zawierać więcej informacji niż te wskazane na tej stronie. Jeśli masz jakieś pytania dotyczące produktu, którego producentem nie jest Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., skontaktuj się bezpośrednio z jego producentem. W celu uzyskania dalszych informacji zapoznaj się z naszym regulaminem.