Barwnik spożywczy w żelu brązowy Wilton ma wszechstronne zastosowanie. Aby stworzyć wyjątkowe ciasto lub deser wystarczy wymieszać go z kremem, ciastem lub lukrem.
Co wyróżnia ten barwnik?
-️ Jest w formie żelu, który wystarczy dodawać za pomocą wykałaczki do masy lub lukru,
️- można go łączyć z innymi barwnikami uzyskując tym sposobem inne unikalne kolory,
️- doskonale łączy się z każdą masą, nie zmieniając jej smaku i konsystencji,
️- w zależności od ilości dodanego barwnika można uzyskać różne odcienie tego samego koloru.
Masa netto: 28,3 g
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz zakrętka
Maksymalna porcja barwnika 200 mg na 100 g masy.
Wyprodukowano w USA, Wilton Industries
Składniki: syrop glukozowy, cukier, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), woda, barwniki (żółcień pomarańczowa FCF, tartrazyna, czerwień Allura AC, błękit brylantowy FCF), skrobia, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu), substancja zagęszczająca (agar), substancja konserwująca (sorbinian potasu).
Możliwa obecność: mleka, soi, pszenicy zawierającej gluten, orzeszków ziemnych, orzechów, ryb, skorupiaków, selera, gorczycy, sezamu i mięczaków.
Żółcień pomarańczowa FCF, tartrazyna, czerwień Allura AC: może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.
Producent: Wilton Industries, US.
Kod: 04-0-0044
Dystrybutor: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o., ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk
Zastrzeżenia prawne:
W każdym opisie produktu wyraźnie wskazujemy jego producenta. Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. nie jest producentem wszystkich produktów na tej stronie. Dokładamy wszelkich starań, aby informacje o produktach na naszej stronie były prawidłowe, jednak należy pamiętać o tym, że producenci mogą zmieniać informacje o swoich produktach. Rzeczywiste opakowanie produktu może zawierać więcej informacji niż te wskazane na tej stronie. Rekomendujemy, aby każdorazowo sprawdzić etykietę produktową na fizycznym opakowaniu. W celu uzyskania dalszych informacji zapoznaj się z naszym regulaminem.