Wilk do mięsa Top Line 22 Hendi 210789
Producent: Hendi
Kod produktu: 210789
- Zasilanie: 230V
- Wymiary w mm: 264x420x(H)548
- wydajność kg/h: do 250 kg
- moc (w): 900
- waga w kg: 31
- EAN: 8711369210789
Wysokiej jakości, profesjonalne urządzenie przeznaczone do mielenia wszystkich rodzajów mięsa bez kości i skóry. Rekomendowany restauracjom, hotelom, masarniom, sklepom mięsnym, garmażeryjnym, punktom żywienia zbiorowego czy w firmach cateringowych. Urządzenie spełnia wszelkie wymogi unijne.
W zestawie z wilkiem znajdują się takie akcesoria jak: kołek dociskowy, lejek do kiełbasy, 2 sitka, ślimak oraz nóż – wykonane ze stali nierdzewnej. Urządzenie radzi sobie zarówno w dużych punktach gastronomi, jak i w warunkach domowych.
- Obudowa wykonana w całości z wysokiej jakości polerowanej stali nierdzewnej
- Demontowalna gardziel ze stali chirurgicznej 304 18/10
- Prosty demontaż gardzieli i wszystkich wewnętrznych części ułatwiający czyszczenie urządzenia
- Silnik z zabezpieczeniem przed przegrzaniem
- Prędkość obrotowa 165 obr./min.
- Maszyna wyposażona w rewers w przypadku zatkania gardzieli
- Przycisk resetujący do ochrony urządzenia przed przeciążeniem
- Taca załadowcza wykonana ze stali nierdzewnej
- Współczynnik szczelności IPX1
- Wygodny uchwyt na górze korpusu do przenoszenia
- Antypoślizgowe nóżki
W zestawie:
- 2 sitka z otworami ø6 mm i ø8 mm ze stali nierdzewnej
- Nóż i ślimak wykonane ze stali nierdzewnej
- Lejek do kiełbas z polipropylenu
- Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
- Nie jest przeznaczony do pracy ciągłej (po 45 min. pracy wyłączyć do ostygnięcia)
- Mocny silnik o mocy chwilowej nawet do 1100 W
- Wydajność chwilowa: do 250 kg/h
- Średnica sitka ø82 mm