"Wigilia", Hanna Szymanderska, Biblioteczka Poradnika Domowego, 118 przepisów, nr 12/2001
Wigilia to jeden z tych dni w roku, kiedy wracamy do kultywowania starych zwyczajów; jest symbolem pewnych tradycji, przynależności kulturowej, pamięci o tych, którzy odeszli. Wieczerza wigilijna jest głównym akcentem kulinarnym polskich Świąt Bożego Narodzenia, dlatego też każda pani domu pragnie, aby w tym dniu na stole znalazły się wyjątkowe potrawy.
Autorka książeczki przedstawia przepisy kulinarne na potrawy wigilijne, uwzględniając różnorodność regionalną, wyjaśnia także, jakie znaczenie w tradycji kulinarnej ma każdy produkt użyty do przygotowania wigilijnej kolacji.
Bogato ilustrowana!
Stan książki: dobry+ (inicjały na okładce i krawędzi), kompletna, zobacz zdjęcia!
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Rok wydania: 2001
Ilość stron: 96
Wymiary: 14,2 x 20,2 cm
ISBN: 83-7337-028-5
Przy kupnie większej ilości książeczek z tej serii możliwy rabat. Przesyłka jedna łączna, a jej cenę podaję po ustaleniu wagi i gabarytu.