Data przydatności do spożycia: 29.05.2024 r.
⭐⭐⭐⭐⭐
Restauracyjne danie od twórcy legendarnej sieci restauracji Chłopskie Jadło, Jana Kościuszki!
⭐⭐⭐⭐⭐
Nie musisz już tracić czasu na gotowanie ani martwić się, czy Twoja potrawa wyjdzie, jak należy! Danie Kościuszko możesz przygotować nawet amator kulinarnych eksperymentów.
⌛ 5 minut - tyle potrzebujesz, żeby przygotować pyszne domowe danie, którym uraczysz siebie i bliskich.
Nie lada gratka dla miłośników mięsnych potrawek! Ogniskowy, regionalny przysmak gotowy do spałaszowania.
Sycąca, jednogarnkowa potrawa na bazie zdrowej kaszy jęczmiennej pęczak z dodatkiem łopatki wieprzowej, boczku, wędzonej słoniny, pieczarek, cebuli i aromatycznego czosnku!
✔️ Domowy smak, tradycyjna, polska receptura, naturalne składniki wysokiej jakości.
✔️ Danie gotowe do podania! Zawsze pod ręką!
✔️ Klasyk polskiej kuchni.
✔️ Nie wymaga chłodzenia.
✔️ Dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii potrawa zachowuje pełnię smaku i jest odpowiednio zabezpieczona!
✔️ Danie zamknięte w rzemieślniczej puszce wytrzyma rok w temperaturze pokojowej
✔️ Bez konserwantów i chemii
✔️ Łatwy i wygodny sposób przygotowania.
✔️ Oszczędność czasu.
✔️ Poręczna i szczelna puszka, którą możesz wszędzie zabrać ze sobą
Sposoby przygotowania:
1️⃣ Otwórz opakowanie i zawartość puszki podgrzej na patelni lub rondelku, od czasu do czasu mieszając.
⏰ Czas przygotowania: 1️⃣0️⃣ minut.
✴️ Ogień palnika: mały.
I voilà, po tym czasie danie jest gotowe do nałożenia na talerz.
2️⃣ Otwórz opakowanie, zawartość puszki ułóż równomiernie na talerzu i podgrzej w mikrofalówce.
⏰ Czas przygotowania: 3️⃣-4️⃣ minuty.
✴️ Ustawienie mocy mikrofalówki: 750W
3️⃣ Otwartą puszkę umieść na średnio rozgrzanym grillu lub nad niewielkim ogniskiem. Po uzyskaniu odpowiedniej temperatury, za pomocą uchwytu lub rękawicy, wyłóż zawartość do przygotowanego wcześniej naczynia. Nie dotykaj rozgrzanej puszki.
⏰ Czas przygotowania: 1️⃣0️⃣ minut.
Smacznego!
Szczegółowe informacje:
✅ Gotowe danie / Danie w puszce / Restauracyjne danie / Żywność konserwowana / Polskie danie
✅ Potrawa: Rąbanka wieprzowa z kaszą i grzybami
✅ Bez konserwantów i chemii.
✅ Rzemieślnicza puszka z instrukcją przygotowania i informacjami.
✅ Przechowywanie: w temperaturze pokojowej od 2 do 25°C.
✅ Przechowywanie po otwarciu: przechowywać w temperaturze od 2 do 7°C do 24 godzin.
✅ Składniki: kasza JĘCZMIENNA pęczak (67,8%), łopatka wieprzowa (11,9%), pieczarki (7,1%), boczek wieprzowy (5%), słonina wędzona przetopiona (4.3%), cebula, czosnek suszony.
Może zawierać: jaja, soje, mleko, gorczyce, seler. Produkt poddany procesowi sterylizacji.
✅ Masa netto: 840 g
✅ Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz - 8,7 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,3 g,
- węglowodany - 16,9 g,
- w tym cukry - 0,4 g,
- białko - 4,8 g,
- sól - 1,0 g
✅ Wartość energetyczna
- kJ / 100 g - 670 kJ
- kcal / 100 g - 116 kcal
✅ EAN13: 5901619605172
⭐ Wyroby Kościuszko - domowy smak polskiego jadła w wygodnej puszce ⭐
Pomysłodawcą Wyrobów Kościuszko jest Jan Kościuszko, jedna z najbardziej rozpoznawalnych osób na kulinarnej arenie i miłośnik tradycyjnych dań polskiej kuchni strzegący narodowej kulinarnej spuścizny. Założyciel legendarnych restauracji Chłopskie Jadło odznaczonych wieloma nagrodami, m.in. znakiem "Firma Roku 2002".
Jan Kościuszko całe kulinarne doświadczenie obecnie postanowił „zamknąć w puszkach”, co umożliwiło wyprodukowanie najwyższej jakości dań gotowych systemu „Premium” pozbawionych chociażby śladowych ilości komponentów chemicznych, a trwałość przydatności tych produktów zawdzięcza wyłącznie procesom termicznym. Kolejny raz marka udowodniła, że kulinaria polskie są i były komplementarną częścią kultury.
➡️ Gośćmi restauracji Jana Kościuszko byli m.in.: Krzysztof i Elżbieta Pendereccy, Zbigniew Brzeziński, Federico Fellini, Morgan Freeman, Andrzej Wajda, Daniel Olbrychski, Bogusław Linda, Andrzej Grabowski, Kora, Krzysztof Zanussi, Anna Dymna oraz wielu równie im znamienitych.
✏️ Kilka słów od Jana Kościuszko:
➡️ „W mojej kuchni zawsze stawiałem na nawiązywanie do tradycji i czerpanie z dziedzictwa kulinarnego. Kultura stołu jest komplementarna z kulturą narodu. Chciałbym przybliżyć Państwu odrobinę pięknej historii Polskiej kuchni i zabrać w kulinarny spacer wypełniony smakami sprzed lat”.