Werka Bułka tarta - żytnia wysokobłonnikowa Werka BIO, 250g
5902205502820
Bułka tarta - żytnia wysokobłonnikowa Werka, 250g
Panierka, posypka, dodatek do farszów mięsnych i warzywnych. Znakomita jako dodatek do wypieków chleba, bułek, ciastek. Znakomita dla diabetyków oraz w kuchni tradycyjnej, orientalnej, wegańskiej i wegetariańskiej. BIO bułka powstaje z surowców ekologicznych: pełnoziarnistej mąki żytniej oraz otrąb żytnich i wody. Użycie jej w przyrządzanych potrawach i wyrobach podniesie ich wartość dietetyczną (błonnik) oraz nada im niepowtarzalny smak i aromat. Znakomita w zastosowaniu jako w dietach wysokobłonnikowych. Pasuje jako dodatek lub posypka do wszystkich wyrobów garmażeryjnych.
Składniki:ekologiczna (BIO) mąka żytnia razowa typ 2000 z otrębami, woda
Wartość odżywcza w 100ml:Wartość energetyczna: 1358 kJ / 321 kal. Tłuszcz:2,03 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,45 g Węglowodany 59.13 g w tym cukry 2,79 g Błonnik 10,36 g Białko 11,48 g Sól 0,01 g
Alergeny:Mąka żytnia
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent:Werka Warszawska 164 53-300 Mińsk Mazowiecki