Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Danie restauracyjne zamknięte w weku!
Długo pieczone mięso wołowe (16 godzin w piecu) z aromatycznym sosem BBQ naszego autorstwa! Wołowina w tej wersji to prawdziwe odkrycie. Można ja wygrzać i jeść z pieczywem lub kaszą, ale dla fanów gotowania, może stanowić doskonałą bazę do kreacji wielu dań! Burger, tortilla, bowl lub mega kanapka z dodatkami. Z szarpaną wołowiną z Wekowni, doskonale komponuje się: grillowana papryka, a także nasza konfitura z czerwonej cebuli.
Masa netto: 280g
Skład: łopatka wołowa 53,5%, ketchup (pomidory, ocet winny, cukier trzcinowy, sól, przyprawy, zioła) 16,50%, cebula, piwo ciemne (woda, słód jęczmienny: jasny, bawarski, karmelowy i palony, chmiel, wyciąg z szyszek chmielowych, cukier), śliwki suszone bez pestek, papryka chili, czosnek, Ballantine’s Finest Whisky (zawiera siarczyny), sól, pieprz, sos worchester (woda, sok z tamaryndowca, syrop cukrowy, ocet winny, sos sojowy: woda, soja, mąka pszenna, sól), ocet winny , cebula, sól, czosnek, pieprz chili, goździk, ziele angielskie, pieprz czarny, regulator kwasowości – kwas cytrynowy), tymianek świeży, nasiona kolendry, ziele angielskie, liść laurowy
Alergeny: soja, gluten, siarczyny
wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 830 kJ/ 199 kcal: tłuszcz 6,42 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,13 g; węglowodany 14,46 g, w tym cukry 4,49 g ; białko 20,75 g, sól 1,05 g
WEKOWANE Z SERCEM
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Zdrowe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się klienci a my wiedzieliśmy już, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym i że zostanie z nami na zawsze. We wszystko, co robimy wkładamy całe serce, dlatego mieliśmy pewność, że również jako producent dań gotowych w słoikach uda nam się podbić liczne podniebienia smakoszy. Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy!