Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Danie restauracyjne zamknięte w weku!
Szarpana wieprzowina czyli pulled pork to danie, którego przygotowanie wymaga czasu. Trzeba ją piec długo i w niskiej temperaturze, ale na to co dobre warto poczekać! Naszą wersję szarpanej wieprzowiny przygotowujemy z łopatki wieprzowej, jej smak to zasługa autorskiej receptury naszego Szefa Kuchni. Jej oryginalny smak uzyskaliśmy dzięki słodkim śliwkom, ciemnemu piwu i oczywiście właściwym proporcjom ziół i przypraw. Szarpaną wieprzowinę można jeść na obiad, na kanapce lub w bułce burgerowej! Szarpaną wieprzowinę Wekowni możecie podzielić na kilka bardzo głodnych osób.
Masa netto: 290g
Skład: łopatka wieprzowa 51,9%, śliwka bez pestek 20,8%, cebula, piwo ciemne (woda, słód jęczmienny: jasny, bawarski, karmelowy i palony, chmiel, wyciąg z szyszek chmielowych, cukier), wino czerwone (zawiera siarczyny), papryka chili, cukier trzcinowy nierafinowany, masło (z mleko), sól, czosnek, oliwa z oliwek Sansa Pomace, tymianek świeży, kolendra ziarno, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, pieprz cayenne
Alergeny: mleko i jego pochodne, siarczyny
wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1031 kJ/ 247 kcal:, tłuszcz 12,19 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,79 g; węglowodany 11,05 g, w tym cukry 2,19 g ; białko 23,17 g, sól 1,34 g
WEKOWANE Z SERCEM
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Zdrowe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się klienci a my wiedzieliśmy już, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym i że zostanie z nami na zawsze. We wszystko, co robimy wkładamy całe serce, dlatego mieliśmy pewność, że również jako producent dań gotowych w słoikach uda nam się podbić liczne podniebienia smakoszy. Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy!