Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Danie restauracyjne zamknięte w weku!
Dzika Wekownia to limitowana wersja dań i przetworów z dziczyzny. Poznajcie nasze ragu z dzika, łopatka z dzika, w pomidorach z podgrzybkiem, warzywami, czerwonym winem i przyprawami. Wystarczy podgrzać aby cieszyć się tym fantastycznym smakiem. Ragu można podać z dowolnym makaronem.!
Masa netto: 470g
Skład: pulpa pomidorowa (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 36,5%, łopatka z dzika 28,3%, podgrzybek, wino czerwone (zawiera siarczyny), marchew, cebula, pietruszka, oliwa z oliwek Sansa Pomace , sól, czosnek, pieprz, tymianek, owoc jałowca
Alergeny: siarczyny
wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 389 kJ; 93 kcal, tłuszcz – 3,69 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,72 g, węglowodany – 5,87 g, w tym cukry – 0,60 g białko – 9,10 g, sól – 1,03 g
WEKOWANE Z SERCEM
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Zdrowe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się klienci a my wiedzieliśmy już, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym i że zostanie z nami na zawsze. We wszystko, co robimy wkładamy całe serce, dlatego mieliśmy pewność, że również jako producent dań gotowych w słoikach uda nam się podbić liczne podniebienia smakoszy. Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy!