Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Danie restauracyjne zamknięte w weku!
Przygotowanie obiadu nigdy nie było tak proste! Podgrzewacie zawartość weka, do tego dodajcie to na co macie chęć: puree ziemniaczane, makaron, kasza, a może ryż lub risotto? Nasze delikatne polędwiczki w aromatycznym sosie grzybowym sprawdzą się idealnie na każdy obiad lub kolację!
Masa netto: 320g
Skład: polędwiczka wieprzowa 37,3%, śmietana (z mleka), wino białe wytrawne, masło (z mleka), podgrzybek suszony 1,9%, czosnek, olej rzepakowy, cebula, tymianek, sól, pieprz czarny
Alergeny: mleko i jego pochodne
wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1183 kJ/ 283 kcal: tłuszcz 23,46 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,64 g; węglowodany 5,18 g, w tym cukry 1,90 g ; białko 12,80 g, sól 0,76 g
WEKOWANE Z SERCEM
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Zdrowe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się klienci a my wiedzieliśmy już, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym i że zostanie z nami na zawsze. We wszystko, co robimy wkładamy całe serce, dlatego mieliśmy pewność, że również jako producent dań gotowych w słoikach uda nam się podbić liczne podniebienia smakoszy. Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy!