Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Danie restauracyjne zamknięte w weku!
Klasyka wsród zup kremów! Jej smak uzyskaliśmy dzięki zastosowaniu odmiany dyni Muscat, do tego słodkiej marchwii, imbiru i mieszanki przypraw. Wspaniała rozgrzewająca zupa, której delikatny smak przypadnie do gustu każdemu z naszych smakoszy.
Masa netto: 490g
Skład: pulpa pomidorowa (pomidory całe bez skóry, sok pomidorowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) 36,5%, łopatka z dzika 28,3%, podgrzybek, wino czerwone (zawiera siarczyny), marchew, cebula, pietruszka, oliwa z oliwek Sansa Pomace , sól, czosnek, pieprz, tymianek, owoc jałowcawywar z warzyw (woda, marchew, seler, pietruszka korzeń, cebula, czosnek), dynia 40,70%, marchew, imbir, miód nektarowy wielokwiatowy, masło (z mleka), sól, kardanom, pieprz
Alergeny: seler, mleko oraz jego pochodne
wartość odżywcza w 100g: wartość energetyczna 165 kJ/ 39 kcal: tłuszcz 1,08 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,62 g; węglowodany 6,52 g, w tym cukry 1,39 g ; białko 0,88 g, sól 0,82 g
WEKOWANE Z SERCEM
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Zdrowe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się klienci a my wiedzieliśmy już, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym i że zostanie z nami na zawsze. We wszystko, co robimy wkładamy całe serce, dlatego mieliśmy pewność, że również jako producent dań gotowych w słoikach uda nam się podbić liczne podniebienia smakoszy. Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy!