Podczas produkcji wszystkich naszych dań unikamy używania konserwantów, stabilizatorów i ulepszaczy. Proces konserwacji oparty jest wyłącznie na tradycyjnych metodach pasteryzacji z użyciem najwyższej jakości składników.
Danie restauracyjne zamknięte w weku!
Doskonałe danie gotowe. Wystarczy otworzyć słoik i podgrzać jego zawartość. Delikatne klopsy z łopatki wieprzowej w aromatycznym sosie pieczeniowym. Idealnie komponują się z kaszami i makaronami. Szybkie danie, które idealnie trafi w smak wielbicieli kuchni tradycyjnej.
Masa netto: 490g
Skład: wywar (woda, marchew, pietruszka, cebula, kości wołowe, kości cielęce, kości wieprzowe, seler naciowy, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie) 42,8%, łopatka wieprzowa 40,6%, cebula, masło (z mleka), mąka pszenna, jaja kurze, oliwa z oliwek Sansa Pomace, sól, bułka tarta pszenna, natka pietruszki, pieprz, zioła prowansalskie.
Alergeny: jaja, gluten, seler, mleko i jego pochodne
wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 546 kJ/ 131 kcal: tłuszcz 8,01 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,50 g; węglowodany 3,26 g, w tym cukry 0,17 g ; białko 11,17 g, sól 1,09 g
WEKOWANE Z SERCEM
Wekownia to koncept rzemieślniczych weków, który zrodził się w łódzkiej restauracji Bawełna, jako projekt ratunkowy w czasach pandemii. Zdrowe dania gotowe w słoikach to produkty, w których szybko rozsmakowali się klienci a my wiedzieliśmy już, że Wekownia nie będzie tylko projektem ratunkowym i że zostanie z nami na zawsze. We wszystko, co robimy wkładamy całe serce, dlatego mieliśmy pewność, że również jako producent dań gotowych w słoikach uda nam się podbić liczne podniebienia smakoszy. Najważniejszy jest smak, dlatego w Wekowni gotują Szefowie Kuchni restauracji Grupy Bawełna. Analizując smaki na każdym etapie przygotowań tak, aby produkt, który do Was trafia był najlepszy!