Weipa JAPOŃSKA wegańska pasta bulionowa, 250g
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
Pasty bulionowe od Weipa zdobyły niesamowitą popularność nie tylko w Japonii, ale także w Chinach, Indonezji czy Australii!
Bogata w smaku pasta Vegan Weipa produkt z kultowej już serii, tym razem w wersji wegańskiej.
Dzięki mieszance olejów roślinnych, starannie dobranych przypraw i dodatkowi soi, pszenicy oraz sezamu, przyprawa ta posiada niezwykle aromatyczny, charakterystycznie słony i skondensowany smak.
Pasty Weipa można wykorzystać do przygotowania różnych potraw, nie tylko kuchni azjatyckiej.
W zależności od zastosowania, dawkowanie jest nieco inne.
Poniżej przedstawiamy kilka propozycji dań, do ktorych przygotowania warto wykorzystać tę pastę:
- Do zupy: Rozpuść 4g pasty w 200ml gorącej wody
- Do owsianki na słono: wymieszaj 4g pasty z 250g owsianki
- Do makaronu: dodaj 5g pasty do 250g ugotowanego makaronu, wymieszaj z resztą składników
- Do smażonego ryżu: usmaż 200g ryżu z ulubionymi dodatkami i z 5g pasty Weipa Vegan
Skład: olej palmowy, olej rzepakowy, olej SEZAMOWY, sól, hydrolizowane białka roślinne, cukier w proszku, ekstrakt z drożdży, mąka PSZENNA, olej smakowy, przyprawy, emulgator, witamina E. Alergeny: SEZAM, PSZENICA, SOJA