NAJWAŻNIEJSZE SKŁADNIKI ODŻYWCZE:
- Bardzo mała zawartość węglowodanów i tłuszczu(mniej niż 1g w jednej porcji)
- 85% (wanilia) czystej kazeiny w białku
- Najnowocześniejsza technologia produkcji, tylko czysta kazeina w białku
- Wysokie stężenie BCAA w korzystnym stosunku -ponad 20% BCAA na 100g białka
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU:
Świetnie smakuje nawet z wodą.
Najnowocześniejsza technologia produkcji, najczystsza kazeina.
Kazeina jest trawiona powoli przez około 7 godzin, co prowadzi do ciągłego dostarczania aminokwasów w krwioobiegu. Mięśnie przez 7 godzin mają „budulec” do budowania mięśni. Kazeina posiada najdłuższy okres dostarczania aminokwasów , w stosunku do innych rodzajów białka. Kazeina powoduje niskie wydzielanie insuliny, a tym samym działa antykatabolicznie przez długi okres czasu. W połączeniu z niską zawartością tłuszczów i węglowodanów może pomagać w metabolizmie tłuszczów. Kazeina stanowi 80% frakcji białka mleka. Kazeiny mają szczególne wartości odżywcze, które różnią się od innych białek mleka. Ta odżywka wytwarzana jest przy zastosowaniu najnowszych procesów produkcyjnych, dzięki którym jej właściwości biochemiczne mogą być wykorzystane w 100 %.
SPOSÓB UŻYCIA:
- Na śniadanie, po treningu, przed snem
- Sposób 1 (z wodą):
25g proszku (jedna miarka) wymieszać z 300 ml wody.
Dzięki swojej strukturze chemicznej, każdy gram kazeiny wiąże się z 4 g wody, przez co odżywka ma kremową konsystencję, wspaniale smakuje i wywołuje poczucie sytości i wypełnienia, utrzymujące się przez długi okres czasu.
Wartość energetyczna 100 ml gotowego do wypicia napoju (na wodzie): 118 kJ / 28 kcal.
25 g proszku (jedna miarka) wymieszać z 300 ml półtłustego mleka (1,5% tł.).
Wartość energetyczna 100 ml gotowego do wypicia napoju (na mleku): 306 kJ / 73 kcal.
SKŁAD: substancje aktywne: kazeinian wapnia (85%), odtłuszczony proszek kakaowy (10,8%). Substancje dodatkowe: aromat; substancje słodzące: acesulfam-K, cyklaminian sodu, sacharynian sodu; chlorek sodu. Produkt zawiera do 1% laktozy, soję i gluten. Może zawierać śladowe ilości wysuszonej albuminy jaja.
SKŁADNIKI:
Witaminy i składniki minaralne | w 100 g | w jednej porcji na wodzie | w jednej porcji na mleku |
Wartość energetyczna |
1529 kJ / 365 kcal |
382 kJ / 91 kcal |
996 kJ / 238 kcal |
Białko |
77,9 g |
19,5 g |
29,7 g |
Weglowodany |
4,8 g |
1,2 g |
15 g |
w tym cukier |
3 g |
0,8 g |
14,6 g |
Tłuszcz |
2,1 g |
0,5 g |
5,3 g |
w tym NKT |
1,3 g |
0,3 g |
3,7 g |
Błonnik |
3,5 g |
0,9 g |
0,9 g |
Sód |
0,3 g |
0,1 g |
0,2 g |
Aminokwas | w 100g białka | Aminokwas | w 100g białka |
Histydyna* |
2,9 g |
Cysteina |
0,4 g |
Izoleucyna* |
5,2 g |
Tyrozyna |
5,3 g |
Leucyna* |
8,9 g |
Alanina |
2,8 g |
Lizyna* |
7,5 g |
Arginina |
3,4 g |
Metionina* |
2,7 g |
Walina* |
6,5 g |
Fenyloalanina* |
4,8 g |
Glicyna |
1,8 g |
Treonina* |
4,0 g |
Prolina |
9,9 g |
Tryptofan* |
1,2 g |
Seryna |
5,7 g |
Kwas asparaginowy |
6,7 g |
Kwas glutaminowy |
20,4 g |