Węgorz dziko złowiony z najczystszych wód Pojezierza Augustowskiego świeżo wędzony
Oferujemy Państwu prawdziwy rarytas z naszego regionu
z najczystszych rejonów Polski.
Nasz wędzony węgorz dosłownie rozpływa się w ustach.
Delikatny smak jego mięsa daje niepowtarzalne kulinarne doznanie.
Wszystko dzięki wiedzy i doświadczeniu przekazywanym z pokolenia na pokolenie
Waga:1200-1300
Smak tradycji i najwyższa jakość
Stosujemy tradycyjną metodę wędzenia stosowaną od stuleci, węgorz jest wędzony na zimno.
Do wędzenia nie używamy żadnych konserwantów ani sztucznych aromatów na prawdziwym drewnie. Wszystko jest naturalne.
Naszym atutem jest świeżość węgorz jest wędzony we wtorek i czwartek.
Prawdziwy rarytas
Z czystym sumieniem można powiedzieć, że to produkt wyjątkowy, nie tylko ze względu na niepowtarzalny smak, ale także wartości, których może dostarczyć.
Ta żyjąca w środowisku słodko- i słonowodnym ryba jest jedną z najtłustszych, jakie możemy spotkać – jej smaczne, białe i delikatne mięso jest bogate w dobroczynne dla naszego zdrowia kwasy omega-3, wysoko przyswajalne białko, witaminy: A, C, E oraz z grupy B i co szczególnie ważne stanowi dobre źródło witaminy D, której w naszej strefie geograficznej tak bardzo nam brakuje.
Znajdziemy w nim także wiele minerałów: żelazo, wapń, potas, fosfor i sód.
Właśnie dlatego węgorz powinien jak najczęściej gościć na naszych stołach.