Węgorz Bałtycki : zazwyczaj trzyma się blisko dna, zimę spędza zagrzebany w mule. Jest rybą wędrowną, a długi, wężowaty kształt ułatwia mu pełzanie również na lądzie. Węgorze na czas tarła wędrują wiosną z wód słodkich do morza, po tarle giną. Mięso tej ryby jest źródłem witaminy A, D, B12 oraz kwasów omega-3.
Cena produktu podana została dla wartości minimum 600g (na potrzeby transportu ryba zostanie przecięta na 2 części)
O NAS
Miłośnicy ryb bałtyckich- to śmiało o nas można powiedzieć. Jesteśmy mieszkańcami Jastarni i nasi dziadkowie rybołówstwem parali się już w latach 60. Obserwowaliśmy ich jako mali chłopcy, potem im pomagaliśmy a dziś chcemy sami się tym zajmować. Ryby bałtyckie- dziś stojące w obliczu zagrożenia - są dla nas najcenniejszym surowcem naszego regionu. Wiemy, że sytuacja jest poważna dlatego dbamy o kontrolowanie połowów i rozważną eksploatacje Bałtyku. Razem z naszymi rybakami, którzy z dziada pradziada zajmują się rybołówstwem oraz z najlepszymi lokalnymi przetwórcami chcemy pokazać Wam jak smakuje prawdziwa świeża bałtycka ryba.