TOFU BULGOGI Z SOCZEWICĄ I RYŻEM
♦ SYCĄCE TOFU
♦ ŹRÓDŁO BIAŁKA ROŚLINNEGO
♦ NISKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZÓW NASYCONYCH
Danie nie zawiera mięsa, więc jest idealną propozycją dla wegetarian. Ta aromatyczna potrawa jest nie tylko smaczna, ale też sycąca. Połączenie prostych składników i bardzo krótki czas przygotowania powoduje, że jest to idealny posiłek dla osób, które są zapracowane, ale jednocześnie marzą o pysznym, wegetariańskim obiedzie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W kuchence mikrofalowej (800 W): zdejmij papierową owijkę, następnie zdejmij lub nakłuj folię i podgrzewaj przez około 3 minuty.
W naczyniu z woda: zdejmij papierową owijkę, następnie zamknięty talerzyk umieść w naczyniu z gotującą się wodą, przez 10 minut.
Na patelni, w garnku: zawartość talerzyka podgrzewaj przez 10 minut, ciągle mieszając.
SKŁADNIKI:
Sos bulgogi 44% [woda, cukier, skrobia modyfikowana, sos sojowy w proszku (fermentowany sos z soi i pszenicy, maltodekstryna, sól); warzywa suszone (czosnek, cebula), aromaty, przyprawy, marchew, pietruszka], mieszanka gotowanego ryżu i soczewicy 38%: [woda, ryż biały, soczewica brązowa, sól, olej rzepakowy, suszone warzywa (czosnek, cebula), przyprawy (zawierają gorczycę), cukier, suszony zagęszczony sok cytrynowy, aromat]; tofu 18 % (woda, ziarno soi).