WEGAŃSKIE NUGGETSY Z CIECIERZYCĄ I TRUFLAMI BEZ LAKTOZY BEZGLUTENOWE BIO 200 g - SAYVE
SKŁADNIKIskrobia z
pszenicy* (bez glutenu), woda, mąka kukurydziana* 17%, olej
kokosowy*, mąka z ciecierzycy* 4,8%, pasta truflowa* 2,7% [pieczarki*, oliwa z
oliwek extra virgin*, czarna trufla letnia* (Tuber Aestivum Vitt)* 6%, sól,
pietruszka*, czosnek*, naturalny aromat], sól, cukier trzcinowy*, naturalne
aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek w proszku* (*składniki
ekologiczne)
OPIS
Produkt roślinny z ciecierzycą, truflami i przyprawami. Odpowiedni dla
wegan.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Energia: 1407 kJ/ 336 kcal;
Tłuszcz: 16,8 g,
w tym kwasy
nasycone: 13,1 g;
Węglowodany: 42,9 g,
w tym cukry: 0,6 g;
Błonnik: 1,8 g;
Białko: 2,4 g;
Sól: 1,38 g.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać orzeszki
ziemne i inne orzechy (orzech laskowy, orzech włoski, migdały,
pistacje)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
smażyć na oleju w temperaturze 180-190 stopni C przez 1-1,5 minut. Podczas smażenia produkt należy
obracać. Alternatywnie: piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut do uzyskania
złoto-brązowego
koloru.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
temperaturze poniżej 10 stopni C. Po otwarciu spożyć w ciągu 3
dni.
Drogi Kliencie, z uwagi na obecną sytuacje w Polce jak i w Europie czas dostaw może ulec wydłużeniu z względu na potężną ilość zamówień . Za utrudnienia przepraszamy i prosimy o wyrozumiałość.