Vegotta - wegańska ricotta 225 g
Nasza wegańska ricotta – Vegotta – to roślinna alternatywa dla klasycznego, włoskiego sera, zachowująca jego właściwości: kremową i lekką konsystencję i bogaty smak. Doskonała do wypieków lub jako nadzienie do cannelloni.
Składniki: Mamma Ferretti (woda, owies, komosa ryżowa, kapusta biała, nasiona kopru włoskiego), preparat roślinny (skrobia, błonnik roślinny, białko roślinne), olej słonecznikowy wysokooleinowy, olej lniany, sól, sorbinian potasu, aromaty, podpuszczka roślinna, roślinne kultury bakterii.
Średnie wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 178 kcal 745 kj
Tłuszcz 15,91 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,31 g
Węglowodany 8,76 g
W tym cukry 0,79 g
Białko 1,02 g
Sól 0,31 g