WEGAŃSKI PRODUKT NA GRILLA A'LA HALLOUMI BEZGLUTENOWY 220 g - VEGANATION
SKŁADNIKI
woda, skrobie modyfikowane: E 1404, E 1450; olej kokosowy całkowicie utwardzony 22 %, stabilizator: E 464; białko roślinne, sól, aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu, barwnik: karoteny.
OPIS
Vegan Grill Block na bazie oleju kokosowego, to doskonała wegańska alternatywa dla popularnego cypryjskiego sera Halloumi. Produkt świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek oraz przekąska. Z łatwością można przyrządzić go na grillu lub patelni.
Pakowano próżniowo.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grill: Produkt pokroić w plastry o grubości 1,5 - 2 cm. Grillować przez około 3 minuty z każdej strony. Produkt jest gotowy do spożycia, gdy stanie się rumiany i delikatnie chrupiący.
Patelnia: Rozgrzać patelnię na średnim ogniu i dodać odrobinę oleju. Produkt pokroić w plastry o grubości 1,5 - 2 cm. Ostrożnie położyć na patelni i smażyć przez około 3 minuty z każdej strony. Produkt jest gotowy do spożycia, gdy stanie się rumiany i delikatnie chrupiący.
*** Przepis na sałatkę z vegan grill block i pieczonymi pomidorami:
- 220 g Vegan Grill Block Veganation
- 300 g pomidorków koktajlowych
- garść świeżej rukoli
- świeża bazylia
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka wegańskiej musztardy
- 2 łyżki przegotowanej wody
- świeże oregano
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
1. Oliwę z oliwek łączymy z wodą, musztardą, zgniecionym ząbkiem czosnku i posiekanym świeżym oregano.
2. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki, skrapiamy powstałym sosem i zapiekamy w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 C.
3. Vegan Grill Block kroimy na plastry i grillujemy około 3 minuty z każdej strony.
4. Na talerzu układamy umytą rukolę i przyrządzone plastry Vegan Grill Block, dodajemy upieczone pomidorki i polewamy pozostałym sosem. Możemy udekorować świeżą bazylią.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1395 kJ/335 kcal
Tłuszcz - 22 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g
Węglowodany - 30 g
w tym cukry -