Biowin 330108 Wędzarnia ogrodowa, termometr, haki + zrębki z olchy/buku gratis
W poszukiwaniu prawdziwego smaku, nie skażonego dążeniem do najniższej ceny i największej wydajności proponujemy powrót do wiekowej tradycji pełnej starych przepisów i receptur, obfitującej w naturalne składniki i procesy przygotowania ryb i mięs. Wierzymy, że tradycyjna, domowa metoda wędzenia zapewni Państwu wiele satysfakcji z samodzielnego uszlachetniania wyrobów oraz przyniesie wiele kulinarnych uniesień.
Produkt pochodzi z polskiej dystrybucji, posiada polską instrukcję i 24 miesięczną gwarancję producenta.
Zrębki Olcha/Buk 750g gratis!
Wędzarnia przeznaczona do użytku w ogrodzie, na tarasie. Umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach (3 szt.) oraz prętach (2 szt) umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób wędzone produkty przed spaleniem. Podwójne ścianki boczne, przez które przepływa część gorącego powietrza, zapewniają stały rozkład temperatury, równomierne uwędzenie produktów oraz optymalne wykorzystanie energii. Kontrolę temperatury w komorze wędzarniczej ułatwia termometr a umieszczone w drzwiach okienko pozwala na obserwację wędzonych produktów bez konieczności otwierania wędzarni.
1. nakładany daszek – 1 szt.
2. uchwyt do przenoszenia wędzarni (po zdjęciu daszka) – 1 szt.
3. termometr – 1 szt.
4. pręt do zawieszenia haków wędzarniczych – 2 szt.
5. hak wędzarniczy – 3 szt.
6. ruszt (półka ażurowa) – 1 szt.
7. taca tłuszczowa – 1 szt.
8. taca na zrębki wędzarnicze – 1 szt.
9. przepona oddzielająca palenisko od komory wędzenia – 1 szt.
10. korytko na węgiel lub brykiet – 1 szt.
11. rączka
12. drzwi
13. szyba
Wymiary produktu
- Szerokość: 39cm
- Głębokość: 28cm
- Wysokość: 80cm
Wędzarnia umożliwia wędzenie produktów różnej wielkości, układając je na półce, zawieszając je na hakach oraz prętach umieszczonych wewnątrz komory wędzenia. Specjalnie zaprojektowana przepona oddziela palenisko od komory wędzenia i zabezpiecza w ten sposób przed spaleniem wędzone produkty. Podwójne ścianki boczne, przez które przepływa część gorącego powietrza, zapewniają stały rozkład temperatury, równomierne uwędzenie produktów oraz optymalne wykorzystanie energii.
Pobierz instrukcję (PDF)
Pobierz kartę produktu (PDF)