Wędzarnia elektryczna - 1000 W - 4 ruszty ROYAL CATERING 10010731 RCRO 870
Nowoczesna wędzarnia elektryczna jest produktem przeznaczonym do użytku m.in. w karczmach, zajazdach, restauracjach, barach, hotelach, gospodarstwach domowych i agroturystycznych. Urządzenie świetnie spisze się podczas wędzenia mięs, ryb oraz serów. Sprzęt dysponuje wydajnym elementem grzewczym o mocy 1000 W, dzięki któremu powolny proces spalania materiału drzewnego jest odpowiednio zoptymalizowany. Pozwala to uzyskać dym wędzarniczy nadający produktom spożywczym tradycyjnego, wędzonego smaku i aromatu.
PARAMETRY:
- Materiał obudowy Stal nierdzewna
- Moc 1000 W
- Temperatura 0 – 110°C
- Timer 0 – 120 min
- Pojemność 70 l
- Wymiary wewnętrzne 400 x 340 x 775 mm
- Wysokość komina 130 mm
- Liczba rusztów 4
- Odległość pomiędzy rusztami 110 mm
- Wymiary 60,00 x 43,00 x 102,00 cm
- Waga 33,00 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 54,00 x 46,00 x 92,00 cm
- Waga wysyłki 34,50 kg
Efektywna funkcjonalność urządzenia jest zasługą zarówno obszernej komory wędzarniczej o pojemności 70 litrów, jak i czterech wyjmowanych rusztów. W efekcie użytkownik ma możliwość jednoczesnego przygotowywania wielu wędzonych specjałów o różnych rozmiarach.
Uniwersalne zastosowanie wynika z obecności nowoczesnego termostatu utrzymującego wskazaną temperaturę w zakresie od 0 do 110°C. Pozwala to na wybór jednej z trzech metod wędzenia – zimnego (20 – 30°C), gorącego (52 – 80°C), a także z równoczesnym pieczeniem (ponad 82°C).
Wygodne uzupełnianie materiału opałowego podczas użytku wędzarni zapewnione zostało przez poręczną szufladę. Gdy zajdzie konieczność, wystarczy wysunąć ją i napełniając wiórami, uzupełnić zapas. Podczas tej czynności nie istnieje potrzeba otwierania drzwi komory wędzarniczej.
Swobodna kontrola pracy urządzenia jest możliwa dzięki zastosowaniu przemyślanych rozwiązań konstrukcyjnych. Za pomocą precyzyjnego minutnika określisz czas (0 - 120 min.), w jakim produkty spożywcze poddawane będą obróbce. Jego upływ sygnalizowany jest dźwiękiem. Komin z regulowanym otworem wentylacyjnym pozwoli na koordynację przepływu dymu, od którego zależy intensywność smaku i aromatu wędzonek.
Pełen nadzór nad procesem wędzenia gwarantują wbudowane wskaźniki. Dwie lampki, zielona i pomarańczowa informują o aktualnym stanie maszyny. Pierwsza sygnalizuje, że sprzęt został włączony, druga zaś oznajmia trwanie procesu podgrzewania. Ponadto urządzenie wyposażono w nowoczesny czujnik temperatury, umożliwiający jej monitorowanie. Aktualna wartość wyświetlana jest zarówno w skali Celsjusza, jak i Fahrenheita.
Bezpieczeństwo w trakcie korzystania ze sprzętu wynika z faktu, że drzwi komory wędzarniczej dysponują niezawodnym materiałem uszczelniającym oraz dwoma zamkami. W praktyce zapewnia to całkowitą nieprzepuszczalność dymu na zewnątrz. Za ochronę przed przegrzaniem odpowiada zaś wysokiej klasy bezpiecznik termiczny. Jego obecność znacząco wpływa na zminimalizowanie ryzyka uszkodzenia wędzarni.
Trwała i stabilna konstrukcja pieca do wędzenia jest zasługą materiałów, z których został stworzony. Do wykonania obudowy oraz części podzespołów użyto stali nierdzewnej. Jej charakterystyczne zalety to odporność na korozję i uporczywe zabrudzenia, a także na uszkodzenia mechaniczne w postaci otarć, wgnieceń i zarysowań. Antypoślizgowe nóżki zapewniają równowagę względem podłoża, nie powodując jego zniszczenia.
CECHY:
- Funkcjonalność – komora wędzarnicza o poj. 70 litrów i 4 wyjmowane ruszty umożliwiają jednoczesne wędzenie wielu produktów spożywczych
- Efektywność – grzałka o mocy 1000 W zapewnia optymalną temperaturę dla powolnego spalania się materiału drzewnego
- Uniwersalność – regulowana temperatura w zakresie od 0 do 110°C pozwala stosować metody: wędzenia zimnego, wędzenia gorącego i wędzenia z równoczesnym pieczeniem
- Ergonomia – szuflada na wióry drzewne umożliwiająca uzupełnienie zapasu bez konieczności otwierania drzwi komory
- Kontrola – precyzyjny timer zapewnia ustawienie czasu wędzenia w przedziale 0-120 min, zaś komin z otworem wentylacyjnym pozwala regulować przepływ dymu
- Bezpieczeństwo – nowoczesny bezpiecznik termiczny gwarantuje skuteczną ochronę przed przegrzaniem
- Trwałość – obudowa ze stali nierdzewnej stanowi zabezpieczenie przed korozją, trwałymi zabrudzeniami i uszkodzeniami mechanicznymi
- Łatwe czyszczenie – to zasługa podajnika i tacy na tłuszcz, oraz pojemnika, w którym gromadzony jest popiół
- Mobilność – stosunkowo niewielkie rozmiary i waga, a także poręczne uchwyty zapewniają wygodny transport
ZAKRES DOSTAWY:
- Wędzarnię elektryczną RCRO 870
- Miskę na tłuszcz
- Pojemnik na popiół
- Tacę na tłuszcz
- Szufladę na materiał drzewny
- Panel sterowniczy
- Komin
- Ruszty (4 szt.)