Wędzarnia elektryczna,1000W, 4 ruszty
MARKA: ROYAL CATERING
NUMER KATALOGOWY / MODEL:
10010731 RCRO 870 / EX10010731
✔ OPIS PRODUKTU:
Nowoczesna wędzarnia elektryczna jest produktem przeznaczonym do użytku m.in. w karczmach, zajazdach, restauracjach, barach, hotelach, gospodarstwach domowych i agroturystycznych. Urządzenie świetnie spisze się podczas wędzenia mięs, ryb oraz serów. Sprzęt dysponuje wydajnym elementem grzewczym o mocy 1000 W, dzięki któremu powolny proces spalania materiału drzewnego jest odpowiednio zoptymalizowany. Pozwala to uzyskać dym wędzarniczy nadający produktom spożywczym tradycyjnego, wędzonego smaku i aromatu.
PARAMETRY:
- Materiał obudowy Stal nierdzewna
- Moc 1000 W
- Temperatura 0 – 110°C
- Timer 0 – 120 min
- Pojemność 70 l
- Wymiary wewnętrzne 400 x 340 x 775 mm
- Wysokość komina 130 mm
- Liczba rusztów 4
- Odległość pomiędzy rusztami 110 mm
- Wymiary 60,00 x 43,00 x 102,00 cm
- Waga 33,00 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 54,00 x 46,00 x 92,00 cm
- Waga wysyłki 34,50 kg
Efektywna funkcjonalność urządzenia jest zasługą zarówno obszernej komory wędzarniczej o pojemności 70 litrów, jak i czterech wyjmowanych rusztów. W efekcie użytkownik ma możliwość jednoczesnego przygotowywania wielu wędzonych specjałów o różnych rozmiarach.
Uniwersalne zastosowanie wynika z obecności nowoczesnego termostatu utrzymującego wskazaną temperaturę w zakresie od 0 do 110°C. Pozwala to na wybór jednej z trzech metod wędzenia – zimnego (20 – 30°C), gorącego (52 – 80°C), a także z równoczesnym pieczeniem (ponad 82°C).
Wygodne uzupełnianie materiału opałowego podczas użytku wędzarni zapewnione zostało przez poręczną szufladę. Gdy zajdzie konieczność, wystarczy wysunąć ją i napełniając wiórami, uzupełnić zapas. Podczas tej czynności nie istnieje potrzeba otwierania drzwi komory wędzarniczej.
ZAKRES DOSTAWY:
- Wędzarnię elektryczną RCRO 870
- Miskę na tłuszcz
- Pojemnik na popiół
- Tacę na tłuszcz
- Szufladę na materiał drzewny
- Panel sterowniczy
- Komin
- Ruszty (4 szt.)
CECHY:
- Funkcjonalność – komora wędzarnicza o poj. 70 litrów i 4 wyjmowane ruszty umożliwiają jednoczesne wędzenie wielu produktów spożywczych
- Efektywność – grzałka o mocy 1000 W zapewnia optymalną temperaturę dla powolnego spalania się materiału drzewnego
- Uniwersalność – regulowana temperatura w zakresie od 0 do 110°C pozwala stosować metody: wędzenia zimnego, wędzenia gorącego i wędzenia z równoczesnym pieczeniem
- Ergonomia – szuflada na wióry drzewne umożliwiająca uzupełnienie zapasu bez konieczności otwierania drzwi komory
- Kontrola – precyzyjny timer zapewnia ustawienie czasu wędzenia w przedziale 0-120 min, zaś komin z otworem wentylacyjnym pozwala regulować przepływ dymu
- Bezpieczeństwo – nowoczesny bezpiecznik termiczny gwarantuje skuteczną ochronę przed przegrzaniem
- Trwałość – obudowa ze stali nierdzewnej stanowi zabezpieczenie przed korozją, trwałymi zabrudzeniami i uszkodzeniami mechanicznymi
- Łatwe czyszczenie – to zasługa podajnika i tacy na tłuszcz, oraz pojemnika, w którym gromadzony jest popiół
- Mobilność – stosunkowo niewielkie rozmiary i waga, a także poręczne uchwyty zapewniają wygodny transport
Bezpieczeństwo w trakcie korzystania ze sprzętu wynika z faktu, że drzwi komory wędzarniczej dysponują niezawodnym materiałem uszczelniającym oraz dwoma zamkami. W praktyce zapewnia to całkowitą nieprzepuszczalność dymu na zewnątrz. Za ochronę przed przegrzaniem odpowiada zaś wysokiej klasy bezpiecznik termiczny. Jego obecność znacząco wpływa na zminimalizowanie ryzyka uszkodzenia wędzarni.
Trwała i stabilna konstrukcja pieca do wędzenia jest zasługą materiałów, z których został stworzony. Do wykonania obudowy oraz części podzespołów użyto stali nierdzewnej. Jej charakterystyczne zalety to odporność na korozję i uporczywe zabrudzenia, a także na uszkodzenia mechaniczne w postaci otarć, wgnieceń i zarysowań. Antypoślizgowe nóżki zapewniają równowagę względem podłoża, nie powodując jego zniszczenia.
Swobodna kontrola pracy urządzenia jest możliwa dzięki zastosowaniu przemyślanych rozwiązań konstrukcyjnych. Za pomocą precyzyjnego minutnika określisz czas (0 - 120 min.), w jakim produkty spożywcze poddawane będą obróbce. Jego upływ sygnalizowany jest dźwiękiem. Komin z regulowanym otworem wentylacyjnym pozwoli na koordynację przepływu dymu, od którego zależy intensywność smaku i aromatu wędzonek.
Pełen nadzór nad procesem wędzenia gwarantują wbudowane wskaźniki. Dwie lampki, zielona i pomarańczowa informują o aktualnym stanie maszyny. Pierwsza sygnalizuje, że sprzęt został włączony, druga zaś oznajmia trwanie procesu podgrzewania. Ponadto urządzenie wyposażono w nowoczesny czujnik temperatury, umożliwiający jej monitorowanie. Aktualna wartość wyświetlana jest zarówno w skali Celsjusza, jak i Fahrenheita.