Wędzarnia TIMER UWDT-150v1.4 BORNIAK
HW/UWDT-150V1.4
Wędzarnie elektryczne z generatorem dymu - Rozpocznij swoją przygodę z tradycyjnymi wyrobami, poznaj unikalne i co najważniejsze, naturalne smaki. Przekonaj się jak łatwe staje się wędzenie z Borniakiem.
Idealna dla początkujących i profesjonalistów - Ser, ryby, mięso lub warzywa, rodzinny obiad czy kolacja – Wędzarnia Borniak sprawia, że dymienie dla każdego jest zawsze i wszędzie przyjemnością.
- Jedno urządzenie umożliwia wędzenie na zimno* i wędzenie na gorąco. Prosta obsługa i zawsze profesjonalny rezultat doskonałego smaku wędzonek.
- Nowy panel sterowania TIMER dla wędzarni Borniak za pomocą, którego kontrolujemy czas pracy grzałki elektrycznej oraz oddzielnie czas pracy generatora dymu i osuszania.
- Elektroniczny panel sterowania do precyzyjnej kontroli temperatury (maksymalna temperatura do 120 °C) gwarantuje niskie koszty eksploatacji.
- Pojemność 150 litrów z 7 poziomami na 20 kg mięsa lub wędzonej żywności.
- Borniak jest wydajny i energooszczędny dzięki specjalnej technologii izolacji ścian z silikonową uszczelką i magnetycznym zamknięciem.
- Wnętrze wykonane jest ze stali nierdzewnej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.
- Misa ociekowa na tłuszcz oraz miseczki na wodę i do zbierania popiołu wykonane ze stali nierdzewnej umożliwiają łatwe czyszczenie.
- Komin służy do regulacji gęstości dymu, który dostosowujemy do własnych potrzeb.
- Stałe, optymalne wytwarzanie dymu do 8 godzin bez ponownego napełniania i podgrzewania przy niskich kosztach eksploatacji.
- Zrębki Borniak są oczyszczone, produkowane bez dodatków chemicznych i konserwantów.
- Cztery nóżki o regulowanej wysokości (opcjonalnie dostępne koła przemysłowe).
*Adapter do zimnego dymu sprzedawany osobno.
Specyfikacja:
- ROZMIAR: 150L
- WAGA PACZKI: 40 kg
- WYMIARY PACZKI: 55 x 61 x 104 cm
- NAPIĘCIE: 230 V
- GWARANCJA: 24 miesiące
- WAGA: 35 kg
- MOC: 1115 W
- WYSOKOŚĆ: 115 cm (zewnętrzna) / 71 cm (wewnętrzna)
- GŁĘBOKOŚĆ: 52 cm (zewnętrzna) / 42 cm (wewnętrzna)
- SZEROKOŚĆ: 71 cm (zewnętrzna) / 49 cm (wewnętrzna)
- POJEMNOŚĆ: 150 litrów (komora) / 2 litry (zasobnik na zrębki)
- MATERIAŁ: blacha Alu-cynk
- MAX. TEMPERATURA: 120°C (Klasyczne wędzenie)
- MODEL: UWDT-150V1.4
- ZAKRES TEMPERATUR ROBOCZYCH: 0 - 120°C
- STEROWANIE: Panel cyfrowy Timer
- ILOŚĆ POZIOMÓW: 7
- MAKSYMALNY WSAD: 20 kg (mięsa) / 14 kg (kiełbas) / 14 kg (ryb)
Łatwość obsługi i efektywność - Tak w skrócie można opisać wędzarnie Borniak. To najlepszy sposób, by na Twoim stole pojawiły się najbardziej wykwintne sery, ryby i wędliny. Wyroby o zniewalającym aromacie i niepowtarzalnym smaku. Bez chemii, bez konserwantów.
Co należy podkreślić? - Brak płomienia i odpowiednia temperatura spalania drewna – to sprawia, że wyroby wędzone w takich warunkach nie będą osmolone.
W zestawie znajduje się:
- Szafa (komora)
- Panel sterowania TIMER
- Generator dymu
- Zrębki 2L - 5szt.
- Kije wędzarnicze - 3szt.
- Misa ociekowa
- Nóżki - 4szt.
- Miseczka na wodę - 2szt.
- Uchwyty do przenoszenia - 2szt.
- Uchwyt do drzwi
- Kominek z szybrem
- Przykrywka do generatora
- Ociekacz
- Ruszt
- Haki podwójne - 5szt.
- Haki S - 5szt.
- Kabel zasilający - 2szt.
- Kabel zasilający GD.
Wędzarnia Digital wyposażona jest w sterownik Borniak Timer - Panel sterowania specjalnie zaprojektowany i opracowany dla wędzarni Borniak.
- Temperatura - Wędzarnia wyposażona jest w regulator elektroniczny pozwalający na uzyskanie zadanej temperatury wewnątrz komory wędzarniczej. Dzięki temu możesz ją z łatwością kontrolować za pomocą pokrętła. Temperatura jak w wersji Simple utrzymywana jest na zasadzie przewidywania, dzięki czemu mamy pewność stałej temperatury.
- Timer w który wyposażony jest nowy sterownik daje nam możliwość ustawiania czasu dla poszczególny funkcji tj. grzanie, generowanie dymu, osuszanie. Korzystanie z urządzenia staje się jeszcze prostsze.
- Zegar, teraz będziesz wiedział dokładnie ile czasu twoja potrawa była w dymie. Bez ustawienia timer, zegar pokazuje nam czas pracy danej funkcji.
Prosty w obsłudze - Sercem wędzarni Broniak jest generator dymu. Zapewnia równomierną i ciągłą pracę podczas spalania drewna. Dym uzyskuje się poprzez tlenie się zrębków wędzarniczych w odpowiedniej temperaturze. Dzięki temu rozwiązaniu uzyskujemy to co najlepsze. Cały proces wytwarzania dymu sprowadza się do naciśnięcia przycisku.
Grzałka i radiator - Urządzenie uzyskuje temperaturę za pomocą grzałki wyposażonej w radiator, dzięki temu dystrybucja temperatury jest bardzo efektywna.
Misa ociekowa - Przegroda ze specjalnie ukształtowanymi otworami oddziela przestrzeń roboczą od przestrzeni wędzarniczej – dzięki temu tłuszcze i soki nie spływają na elementy grzejne lub tlące się drewno wędzarnicze.
Ochrona - Ociekacz zabezpiecza wędzonki przed ściekającym z kominka osadem.
Regulacja dymu - Kominek posiada zainstalowany szyber pozwalający regulować gęstość dymu. Dzięki temu dopasujesz idealne warunki wędzenia do Twojej receptury.
Zawiasy - Porządne mocne zawiasy zapewniają komfort użytkowania.
Magnetyczne zamknięcie - Drzwi komory posiadają magnetyczne zamknięcie, co ułatwia zamykanie komory, Dodatkowo są wyposażone w silikonową uszczelką, która z łatwością dopasowuje się do ścianki komory.
Regulowane nóżki - Mocne profesjonalne regulowane nóżki z antypoślizgową gumą