Wędzarnia bukowa 265L
Wędzarnia ogrodowa bukowa drewniana 265L Grillpal z trójpoziomową komorą wędzarniczą o wysokości 95 cm wykonana jest z wytrzymałego, wyselekcjonowanego drewna olchy o grubości aż 2,2cm (drewno bez skaz). Dzięki niemu ma naturalny wygląd i niepowtarzalny charakter. W drzwiach znajduje się otwór do zamontowania termometru (w zestawie). Wskazówka: Komora wędzarni ogrodowej jest dwukrotnie impregnowana tylko z zewnątrz w celu ochrony drewna przed czynnikami zewnętrznymi. Ta wędzarnia ogrodowa składa się z trzech osobnych części, nałożonych na siebie. Klient otrzymuje złożoną komorę wędzarniczą, złożony dach, oraz złożoną kwadratową podstawę z funkcjonalną półką. Elementy metalowe są pomalowane na czarno metodą proszkową. W podstawę komory wbudowany jest deflektor dymu, który pozwala na równomierne rozprowadzenie dymu, a tym samym na równomierne wędzenie produktów. Dach wędzarni jest drewniany, dwuspadowy i zdejmowalny, co daje również możliwość dodatkowego dostępu do wędzonek od góry. Może posiadać wmontowany komin lub na życzenie przesłony do regulacji przepływu dymu. W dachu znajduje się otwór z kominem. Elementy metalowe są pomalowane są proszkowo. Do wędzarni rekomendujemy paleniska o odpowiedniej wydajności (DC35, H35), 2 rury doprowadzające dym do komory, składające się z dwóch odcinków - każda po 50 cm długości, montowane "na wcisk". Łatwy montaż i demontaż. Rury montowane są bezpośrednio do podstawy komory wędzarniczej metalowym kolankiem. W skład z wędzarnią wchodzi: wędzarnia, 8 uniwersalnych haków typu S na wędzonki (mięsa, kiełbasy, ryby, sery), 4 żerdzie do wieszania haków, termometr okrągły do 120ºC do zamontowania w drzwiach wędzarni w gotowym otworze, gratis: 2 litry zrębek wędzarniczych olchowych, przyprawy oraz książka „Wędzenie mięsa i ryb na różne sposoby" rura kominowa fi100x100 (malowana proszkowo) rura proszkowa fi100x60 (malowana proszkowo) palenisko LUX kolanko kominkowe fi100 (malowane proszkowo) Wskazówka: proponujemy 1 - 2 razy „przepalić" wędzarnię przed finalnym wędzeniem, aby drewno „nabrało" dymu, wtedy smak i zapach wędzonek będzie bardziej wyrazisty.