Wędzarnia 113l 6 rusztów Royal Catering 10012881 RCRO-104
Wszechstronna wędzarnia z 6 rusztami i 20 haczykami
Rozpieszczaj swoich gości wyjątkowym aromatem. W eleganckiej wędzarni Royal Catering uwędzisz sery, kiełbasy, drób, dziczyznę, ryby i wiele więcej. Dzięki pojemności 113 l solidny piec wędzarniczy idealnie nadaje się do profesjonalnej gastronomii, czy to w restauracji, zajeździe, hotelu czy gospodarstwie agroturystycznym. Uniwersalna wędzarka nadaje się do wędzenia na zimno i na gorąco. Z tym modelem otrzymasz również szeroki wybór akcesoriów.
Dane techniczne:
- Model: RCRO-104
- Nazwa katalogowa: Wędzarnia - 113 l - 6 rusztów - Royal Catering
- Nr katalogowy: 10012881
- Stan: Nowy
- Minutnik: Nie
- Zasilanie baterią: Nie
- Ilość rusztów: 6
- Odległość pomiędzy rusztami (cm): 15
- Kolor: srebrny
- Zakres temperatury termometru analogowego (°C): 0 - 150
- Pojemność (l): 113
- Waga (kg): 24
- Długość (cm): 47
- Szerokość (cm): 28
- Wysokość (cm): 128.5
- Wymiary wysyłki (cm): 54 x 35 x 118
- Waga wysyłki (kg): 28,9
Łatwa w użyciu, prosta w czyszczeniu – wędzarka od Royal Catering
Przez cały proces wędzenia, analogowy termometr z boku obudowy pokazuje temperaturę wewnątrz komory. Zakres wynosi 0 - 150°C. Pozwala to przez cały czas obserwować proces wędzenia i w razie potrzeby wprowadzać poprawki. Ponadto możesz wędzić na zimno (do ok. 25°C) oraz na gorąco (25 - 50°C lub 50 - 85°C). Możesz niezawodnie wędzić i gotować ryby, dziczyznę, żeberka itp. lub ser, tofu, a nawet nadać jajkom delikatnego wędzonego aromatu. Minimalna temperatura zależy od temperatury otoczenia. Jest podawana w stopniach Celsjusza. Nasze zalecenie: przed wędzeniem pozwól rybie dokładnie wyschnąć. W ten sposób nadasz wędzonej potrawie charakterystyczny złocisto-brązowy kolor dymu.
Dzięki dołączonym akcesoriom możesz wędzić ryby, sery i mięso zarówno w pionie, jak i w poziomie. Aby wędzić pionowo, wystarczy, że powiesisz jedzenie na hakach. W zakresie dostawy znajdziesz 20 haczyków. Do wędzenia poziomego wykorzystaj 6 rusztów, na których ułożysz delikatne i drobne składniki. Minimalna odległość między kratkami wynosi 15 cm.
Powstały popiół trafia do pojemnika pod misą. Kapiący tłuszcz jest zbierany w tacce ociekowej, dzięki czemu pozbędziesz się resztek w zaledwie kilku prostych krokach. Aby zapewnić bezpieczny proces wędzenia i łatwą konserwację, wędzarnia została wykonana z trwałej stali nierdzewnej. Materiał jest odporny na korozję i temperaturę oraz prosty do czyszczenia. Zamknij drzwi wędzarni za pomocą metalowych zacisków. Dzięki temu piec jest bezpiecznie zamknięty.
Niezależnie od tego, czy jest to peklowana szynka o silnym aromacie dymu, czy łosoś z delikatną ziołową nutą – z wędzarnią Royal Catering nie ma ograniczeń dla Twojej kulinarnej wyobraźni. Miłego eksperymentowania!
Zawartość:
- Wędzarnia RCRO-104:
- Taca ociekowa
- Misa na żar
- Pojemnik na popiół
- Rura kominowa
- 6 rusztów
- 20 haków
- 2 klucze