Warzywa w roli głównej. Przewodnik po kuchni nowoczesnej
Autor: Alice Zaslavsky
Wydawca: Promise
Rok wydania: 2023
ISBN: 9788375414707
Stron: 488
Cena okładkowa ebooka: 169.00 zł > cenę promocyjną znajdziesz na naszej aukcji!
WERSJA CYFROWA: EBOOK
Formaty: PDF
Poradnik, dzięki któremu warzywa staną się głównym składnikiem na talerzu.
W tym niezrównanym i pięknie ilustrowanym poradniku autorka i prezenterka kulinarna, Alice Zaslavsky, przedstawia 50 ulubionych warzyw i ponad 150 przepisów odzwierciedlających tradycję i nowoczesność, tak jak przystało na dobre gotowanie. Pomysłowo zorganizowana według kolorów książka i wzbogacona wskazówkami ponad 50 najlepszych szefów kuchni na świecie, jak łączyć smaki, kupować, przechowywać i gotować warzywa oraz sprytnie sobie radzić w kuchni, pomoże zarówno początkującym, jak i zapalonym kucharzom zmienić pryzmę nudnych płodów rolnych w wyjątkowy posiłek.
Dla wegetarianina lub kogoś preferującego warzywa "Warzywa w roli głównej" to najbardziej ambitna i wyczerpująca publikacja na ten temat, a także wyśmienita odpowiedź na odwieczne pytanie: co dziś zjemy?
ATUTY TEJ KSIĄŻKI
- Prawie 500 stron, ilustrowanych fotografiami i grafikami, w tym ponad 150 innowacyjnych przepisów
- Wyjątkowa szata graficzna z kodowaniem kolorami, z przydatnym zestawieniem czasu i przetestowanych metod gotowania
- Wskazówki znamienitych szefów kuchni, takich jak Joan Roca, Matt Preston, Rick Stein, Massimo Bottura i Curtis Stone
- Autorka, która oczarowała publiczność programu MasterChef, propaguje nowoczesną kuchnię i prowadzi imprezy kulinarne na całym świecie
O KSIĄŻCE
To doskonały poradnik dla każdego, kto chce otworzyć swój umysł, serce i lodówkę na bogactwo chrupiących możliwości.
Szukaj według koloru, aby dowiedzieć się, jak obchodzić się z dowolnym warzywem kupionym na targu lub w sklepie i jak najlepiej je przyrządzić. Skorzystaj z fantastycznych przepisów, a także lekcji gotowania, technik, łączenia smaków i porad niektórych z najbardziej cenionych szefów kuchni z całego świata. Ponad 150 zaprezentowanych tu przepisów sprawi, że gotowanie na bazie warzyw stanie się przyjemnością, a nie obowiązkiem. Nie wszystkie dania są wegetariańskie, ale z łatwością mogą się takie stać.
O AUTORCE
Alice Zaslavsky to świeży głos na arenie kulinarnej, z godnymi pozazdroszczenia znajomościami w międzynarodowych (i lokalnych) kręgach szefów kuchni. Oferuje najbardziej wszechstronną i ambitną książkę na temat warzyw - ponadczasowy prezent dla każdego miłośnika jedzenia.
Alice Zaslavsky mieszka w Australii. Była nauczycielką w szkole średniej i ulubienicą publiczności programu MasterChef. Obecnie jest jurorką kulinarną, pisarką i propagatorką zdrowego stylu odżywania się. Wszystko, co robi i głosi, dotyczy warzyw. Stworzyła innowacyjny cyfrowy zestaw narzędzi Phenomenom dla nauczycieli i rodziców, w tym plany lekcji, webisody i podcasty Nomcast.
-------
UWAGA :: EBOOK DOSTARCZANY JEST W POSTACI CYFROWEJ. PLIKI POBIERZESZ TYLKO I WYŁĄCZNIE Z BIBLIOTEKI NA KONCIE ALLEGRO (WYMAGANA PRZEGLĄDARKA WWW). EBOOKA NIE DOSTARCZAMY MAILEM.
Kupując ebooka na tej aukcji musisz posiadać konto w Allegro. Pamiętaj również, ze aplikacja Allegro nie zawiera czytnika ebooków i nie daje możliwości pobierania ebookóww. Pobrane pliki w zależności od formatów przeczytasz na: czytniku (Kindle, PocketBook, Onyx, Kobo i inne), smartfonie, tablecie lub komputerze.
Dostępne formaty ebooka są podane w opisie tytułu.
Aby pobrać ebooka zaloguj się do serwisu Allegro, przejdź do zakładki "moje konto", następnie "moje zakupy", tam znajdziesz zakładkę "Ebooki" i "Moja półka". Ebook będzie dostępny w momencie zatwierdzenia płatności przez nasz system.
Twój ebook zostanie zabezpieczony za pomocą znaku wodnego i nie posiada DRM. Znak wodny zawiera dane kupującego podane w Allegro.
-------
Data wydania ebooka często jest dniem wprowadzenia tytułu do sprzedaży i może nie być równoznaczna z datą wydania książki papierowej.