Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Irena Nadolna Hanna Kunachowicz Krystyna Iwanow
- Rok wydania: 2009
- Rodzaj okładki: Miękka
- Autor: Irena Nadolna Hanna Kunachowicz Krystyna Iwanow
- Stan: Widoczne ślady używania
- ISBN: 9788320040135
- Wymiar: 17cm x 24cm x 0.8cm
- Nr wydania: -
- Seria: -
- Ilość stron: 158
- Waga: 0.35 kg
- Indeks: -
- TIN: T06173850
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia. Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki odżywcze: kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone, cholesterol, sacharozę, a także rozszerzono asortyment produktów i potraw. Książka przeznaczona jest zarówno dla ludzi zdrowych, jak i chorych, którzy powinni przestrzegać zaleceń dietetycznych.
Objaśnienie do stanu: Widoczne ślady używania
Książki posiadające drobne ślady użytkowania, które nie wpływają na zawartość i nie utrudniają czytania (drobne przybrudzenia, zagięcia, mogą pojawić się podkreślenia, podpis, inne).