WARNIK DO MAKARONU LOZAMET LEW600
Warniki do makaronu są nowoczesnymi urządzeniami gastronomicznymi przeznaczonymi do gotowania lub utrzymywania w stanie gorącym uprzednio przygotowanych potraw.
Urządzenia te wykonane są ze stali kwasoodpornej gatunku 1.4301 (za wyjątkiem blachy spodniej wykonanej z blachy ocynkowanej). Solidne wykonanie zapewnia dużą trwałość, estetykę i zachowanie najwyższych standardów higieny.
Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia.
W górnej części urządzenia znajduje się zbiornik wyposażony w grzałki elektryczne przeznaczone do pracy w wodzie. Zbiornik dostosowany jest do koszy do gotowania makaronu o wymiarach 100 x 260 x h=135 mm.
Wsad w koszach ogrzewany jest za pośrednictwem wody znajdującej się w zbiorniku.
Trzystopniowy regulowany układ grzewczy umożliwia utrzymanie w zbiorniku żądanej temperatury.
Układu grzewczy wyposażony jest w ogranicznik temperatury zabezpieczający urządzenie przed przegrzaniem.
Napełnianie zbiornika wodą odbywa się za pomocą zaworu wodnego umieszczonego na panelu przednim urządzenia.
Warnik wyposażony jest także w układ przelewowy, który zabezpiecza urządzenie przed przepełnieniem zbiornika wodą. Zawór spustowy z wylewką umożliwia zlewanie wody ze zbiornika.
Dane techniczne:
Wymiary gabarytowe [mm] szerokość 700 x głębokość 650 x wysokość 300
Moc znamionowa grzałki [W] 2500
Ilość elementów grzewczych [szt] 3
Zasilanie 3N~50 Hz 400V
Całkowita moc znamionowa [kW] 3 x 2,5 = 7,5
Ilość koszy [szt] 4
Wymiary kosza [mm] 100 x 260 x h = 135
Pojemność kosza [dm3] ~ 3
Przyłącze instalacji wodnej R ½”
Przyłącze instalacji przelewowej Przystosowane do węży o średnicy wewn Ø14 mm
Zabezpieczenie [A] 16
Masa [kg] 27